Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prodaja Gostilne Štravs v Šmarju naj bi bila v fazi pogajanj. Dva izmed večjih gostincev zanikala interes


Gostilna Štravs, ki je naprodaj že skoraj leto dni, zaenkrat še nima kupca. Govorice, da naj bi bil posel sklenjen z enim izmed znanih gostincev s Celjskega, so se izkazale za neresnične.

Nepremičninska agencija, ki je zadolžena za prodajo Gostilne Štravs, je glede informacij skrivnostna. So pa potrdili, da so pri prodaji v fazi pogajanj.

V zadnjih tednih so se pojavile informacije, da naj bi Gostilno Štravs, ki je v Šmarju pri Jelšah obratovala skoraj pet desetletij, po zadnji prenovi pa je bila namenjena prestižnim gostom, kupil eden izmed dveh bolj znanih gostincev s Celjskega. V povezavi s poslom sta se namreč omenjala znana gostinca, eden lastnik celjske picerije Picikato, druga pa znane gostilne Grof na Vranskem.

Na Kozjansko.info smo pri obeh omenjenih gostincih preverili interes za objekta šmarskega gostinskega lokala s hišo, ki se na nepremicnine.net prodaja za ceno 730 tisočakov.

Opis iz oglasa, s katerim na nepremicnine.net prodajajo znano šmarsko gostilno
Opis iz oglasa, s katerim na nepremicnine.net pod opisom “poslovni prostor, gostinski lokal” prodajajo znano šmarsko gostilno
Lastnik Picerije Picikato govorice  zanika

Lastnik Picerije Picikato Peter Pavič nam je govorice, da naj bi se zanimal za najem oz. nakup Gostilne Štravs, odločno zanikal. Povedal je, da za poslovni prostor niso bili in tudi nikoli ne bodo zainteresirani, saj širitev dejavnosti na druge lokacije ni v njihovem načrtu. Po njegovi oceni so bile govorice sprožene v želji za dosego večje medijske pozornosti in dviga interesa potencialnih kupcev ali najemnikov.

Na podlagi česa in kdo je razširil tovrstne govorice ne vedo, po vsem skupaj pa sklepajo, da se nekdo očitno zelo trudi, da govorice ne bi zamrle.

Lastniki Gostilne Grof trenutno vso energijo usmerjajo v gradnjo hotela

Tudi lastniki Gostilne Grof z Vranskega (podjetje Kovego), ki naj bi po neuradnih informacijah celo prejeli ponudbo za nakup Gostilne Štravs, zanikajo kakršenkoli interes za gostinski lokal v Šmarju pri Jelšah.

Povedali so nam, da se ne zanimajo za nakup. Tudi oni špekulirajo, da informacija morda bila plasirana z namenom zagotavljanja večjega povpraševanje oz. spodbujanja potencialnih investitorjev, morda tudi konkurentov Gostilne Grof, k nakupu gostinskega lokala v Šmarju. Poudarjajo, da interesa za nakup Gostilne Štravs nikoli ni bilo in ga zaenkrat tudi ne bo, saj so trenutno popolnoma osredotočeni zgolj na dokončanje in kadrovsko popolnjenje ekipe za nov hotel, ki ga gradijo ob Gostilni Grof na Vranskem in ga želijo odpreti maja letos.

Nepremičninska agencija glede prodaje skrivnostna

Glede poteka prodaje in interesentov smo povprašali tudi nepremičninsko agencijo, ki vodi postopke prodaje Gostilne Štravs. Povedali so nam, da so trenutno glede posla v povezavi z gostinskim lokalom v Šmarju pri Jelšah v fazi pogajanj, zato o prodaji zaenkrat še ne morejo govoriti. “Ko bo na mizi ara, bomo šele lahko rekli, da je Gostilna Štravs prodana,” so dodali. Prav tako niso želeli govoriti o tem, kdo je trenutni najverjetnejši kupec Gostilne Štravs.

Za informacije smo se že prejšnji teden preko uradnih e-poštnih in telefonskih kontaktov obrnili tudi na predstavnike Gostilne Štravs, vendar odgovorov zaenkrat nismo dobili.

B.S., foto: zaslonska slika oglasa na nepremicnine.net

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vašem kraju:

Kako ste zadovoljni z življenjem v domačem kraju? Sodelujte v anonimni anketi

Create your own user feedback survey

Rezultate bomo na Kozjansko.info objavili do konca meseca.