Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dren do prvega naslova


S tekmami šestega kola se je zaključila trinajsta sezona Veteranske košarkarske lige Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Letos so v ligi sodelovale štiri ekipe, ki so se pomerile po dvokrožnem ligaškem sistemu. Pred zadnjim kolom so bile na vrhu lestvice tri ekipe z enakim številom točk, zato je bil končni vrstni red še precejšna  neznanka.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Planina in Ceštromar team. Slednji so bili že pred zadnjo tekmo uvrščeni na četrto mesto in tudi tokrat se niso uspeli upirati ekipi s Planine. Ta je že v prvi četrtini ušla na varno razliko, ki jo je nato brez posebnih težav vzdrževala do konca tekme. S tem so si že zagotovili najmanj drugo mesto, če pa bi v zadnji tekmi zmagali Kozjani, pa bi celo osvojili naslov prvaka.

Zadnja tekma med edinima dvema ekipama, ki sta v ligi sodelovali v vseh njenih sezonah, je bila zelo izenačena do sredine zadnje četrtine. Ekipi sta se izmenjevali v majhnem vodstvu, nato pa se je ekipa Dren Lesično le uspela nekoliko odlepiti in se je veselila svojega prvega naslova prvaka. Na drugem mestu je ligo zaključila ekipa Planine z enakim številom točk a slabšo medsebojno razliko, tretja pa je bila ekipa ŠD Kozje z eno zmago manj.

Po zadnji tekmi je sponzor lige, podjetje Kemoplast iz Šentjurja ponovno poskrbel za pogostitev vseh udeležencev. Predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek in direktor Kemoplasta Peter Lapornik sta izročila pokale najboljšim trem ekipam ter najboljšemu strelcu lige. To je drugič zapored in četrtič skupno postal Mario Stiplošek iz ŠD Kozje, ki je vse svoje konkurente prehitel za več kot 40 točk. Liga je ponovno potekala gladko in brez kakršnihkoli zapletov, kar si organizatorji želijo tudi v prihodnje, veseli pa bodo še kakšne nove ekipe.  (R.G.)

Rezultati 6. kola – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko – 21. 2. 2020 v Lesičnem

PLANINA : CEŠTROMAR TEAM 69:40 (Korošec 16, Sebič 14, Žibret 14,/Orehovac 9, Gračnar 8)

DREN LESIČNO : ŠD KOZJE  79:68 (Verhovšek 26, Lipnik 22 / Stiplošek 20, Cvetanovič 20)

 

KONČNA LESTVICA
DREN LESIČNO 10
PLANINA 10
ŠD KOZJE 9
CEŠTROMAR TEAM 6