Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začetek 4. šahovskega cikla za Pokal Kozjega


Po treh uspešno izvedenih šahovskih ciklih za Pokal Kozjega med leti 2017 in 2019, se je v četrtek 23. januarja pričel že 4. cikel.

Prvega izmed devetih turnirjev, kolikor se jih bo tudi v letu 2020 zvrstilo v Večnamenskem centru Kozje, se je udeležilo 14 šahistov. Tudi letos bodo turnirji na sporedu enkrat mesečno z izjemo poletnih treh mesecev, v končni seštevek pa vsakemu šahistu šteje sedem najboljših dosežkov.

sah_miha_grumerec_2020_januarZmagovalec prvega letošnjega turnirja je postal član Šahovskega društva SIJ Acroni Jesenice Miha Grumerec, ki v šahovski ligi Kozjanskega in Obsotelja nastopa za ŠD Bistrica ob Sotli. Za svojo prvo zmago na turnirjih za Pokal Kozjega je zbral šest točk, kar je bilo pol točke več od drugouvrščenega Romana Rozmana iz ŠD Pragersko-Gaj, tretji pa je bil Rado Bogolin iz ŠK Milan Majcen Sevnica.

Izmed občanov Občine Kozje se je najvišje uvrstil Mitja Rešek iz ŠD Zagorje, ki je turnir končal na odličnem četrtem mestu, med člani šahovske sekcije Kozje je bil najboljši David Gračnar, najboljši mladinec pa je bil ponovno Bor Gradišek.

Četrti šahovski cikel se bo z drugim turnirjem nadaljeval v četrtek 20. februarja. (R.G.)