Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Skupina Sled z akustičnim koncertom prihaja v Kristalno dvorano Rogaška

skupina-sled

Skupina Sled za soboto, 18. januarja pripravlja poseben akustični koncert v Kristalni dvorani Grand Holeta Rogaška.

Skupina vabi vse, da pridejo in v akustičnem ambientu skupaj z njimi uživajo v lepoti harmonij. Vstop na koncert je prost.

Prireditev bo vodila Alenka Vodušek, popestrila pa jo bo tudi glasbena skupina Artistik.

sled_fb-cover__820x360x

Skupina Sled je bila ustanovljena marca 2001, ko so se na predlog župnijskega pastoralnega sveta zbrali mladi pevci in instrumentalisti. Poleg petja pri mašah v Kostrivnici se redno udeležujejo pevskih revij in drugih nastopov, organizirali so samostojne koncerte, na Klicu dobrote 2007 so se predstavili z lastno pesmijo Srca odprite dobri ljudje. Leta 2006 je v občini Rogaška Slatina za svoje aktivno delovanje prejela občinsko priznanje. Ob petletnem delovanju so izdali zgoščenko Vsepovsod sledi, ob deseti obletnici delovanja pa še drugo zgoščenko Moč daješ mi. Na obeh zgoščenkah je 23 avtorskih skladb. Istega leta so pripravili koncert naslovljenim po drugi zgoščenki, “Moč daješ mi”.

Skupina Sled je pred nekaj meseci z videospotom za pesmijo Pridi v Rogaško Slatino, narejenim s pomočjo ene novejših tehnik izdelave videoposnetkov, predstavila bogato zgodovino, tradicijo in lepoto Rogaške Slatine. Pesem bo seveda tudi del repertoarja prihajajočega koncerta.

Po izidu druge zgoščenke je skupina doživela prenovo. Nekaj starejših pevcev jo je zapustilo, vključilo se je več mlajših. Trenutno skupino sestavlja 16 pevcev in pevk. S člani Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica so se leta 2013 lotili avtorskega projekta in uprizorili muzikal Izgubljeni zaklad. Ob 15-letnici delovanja so leta 2016 pripravili koncert v Kulturnem centru v Rogaški Slatini. Leto kasneje so se znova predstavili na samostojnem koncertu Pridi v Rogaško Slatino, ki so ga naslovili po istoimenski avtorski skladbi. Istega leta so na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb v Celju prejeli srebrno priznanje.

Mlade pevke in pevce je deset let usmerjal Martin Druškovič, njegovo delo pa nadaljuje hči Jasna.novljena marca 2001, ko so se na predlog župnijskega pastoralnega sveta zbrali mladi pevci in instrumentalisti. Poleg petja pri mašah v Kostrivnici se redno udeležujemo pevskih revij in drugih nastopov, organiziramo samostojne koncerte, na povabilo slovenskega veleposlanika smo gostovali na Češkem, na Klicu dobrote 2007 smo se predstavili z lastno pesmijo Srca odprite, dobri ljudje …

Delovanje skupine v občini Rogaška Slatina ni ostalo neopaženo, saj smo za svoje aktivno delovanje leta 2006 prejela občinsko priznanje. Ob petletnem delovanju smo izdali zgoščenko Vsepovsod sledi, ob deseti obletnici pa še drugo zgoščenko Moč daješ mi. Na obeh zgoščenkah je 23 avtorskih skladb. Z drugimi člani Kulturno-prosvetnega društva Kostrivnica smo se leta 2013 lotili avtorskega projekta in uprizorili muzikal Izgubljeni zaklad.

Mlade pevke in pevce je deset let usmerjal Martin Druškovič, njegovo delo pa nadaljuje Jasna Druškovič.

 Vabilo na akustični koncert skupine Sled: