Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznični koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah (foto)


Kot se za tradicijo spodobi, so šmarski godbeniki leto 2019 zaključili s prazničnim koncertom, posvečenim dnevu samostojnosti, božičnim in novoletnim praznikom.

Na koncertu jih je z voščilom in dobrimi željami nagovoril tudi župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš.

Polna dvorana obiskovalcev je vedno znova dokaz, da trud kapelnika Boruta Lorgerja, godbenikov in upravnega odbora, ni zaman. Koncert je bil preplet ustaljenega in novega. Stalnica je pester repertoar, ki je zajemal domače in tuje skladbe. Lepa popestritev je bil nastop članov godbeniškega podmladka, ki se počasi a vztrajno bližajo vstopu v vrste »velike« godbe, kar je z odličnim solo nastopom dokazal desetletni Žan Lorger.

koncert-godbenikov-smarje-foto-blisk005Čisto nov je bil voditeljski par Urška iz Zibike in Blaž iz Dvora, ki sta zabavno vodila poslušalce skozi koncert. Godbeniki so se predstavili v novih suknjičih, katere so uspeli kupiti z izdatno finančno pomočjo dveh donatorjev, Občine Šmarje pri Jelšah in prav vseh, ki so zanje prispevali na budnici in drugih prireditvah za kar jim gre posebna zahvala. Nove suknjiče krasi tudi nov znak, ki ga je oblikoval dr. Marko Samec, za kar so mu šmarski godbeniki zelo hvaležni in iskreno upajo, da se bo njihovo sodelovanje nadaljevalo. Zelo so bili veseli tudi, da jih je na koncertu našel Božiček, ki je bil ravno na poti skozi Šmarje, zato jim je razdelil, kar mu je še ostalo v vreči.

Tradicionalno se je druženje zaključilo ob kozarčku rujnega lokalnih vinogradnikov, kozarčku soka
Frupi, ob degustaciji odličnih Kozjanskih klobas, ki jih je prispeval Moj mesar Jože, ob pogačah in
sladkih dobrotah, ki jih pripravijo žene, mame, tete, partnerke godbenikov in seveda ob iskrenih
stiskih rok, ob voščilih in želji, da se kmalu ponovno snidejo.

koncert-godbenikov-smarje-foto-blisk002

A.S., foto: Foto Blisk