Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 6. 1. 2020 (vlomilec do cigaret, žalil partnerko, zatajitev na bankomatu)


policijska-postaja-smarjeVlom v gostinski lokal

3. 1. 2020 so policisti prejeli obvestilo, da je bilo tekom noči vlomljeno v gostinski lokal na območju Kozjanskega. Pri ogledu kraja so policisti ugotovili, da je neznanec pristopil do gostinskega lokala ter s stolom terase razbil šipo vrat ter tako vstopil v notranjost. Pri vlomu je odtujil nekaj cigaret različnih znamk in kraj zapustil. Policisti so na kraju zavarovali sledove in zbrali prva obvestila, o storilcu še poizvedujejo.

Prometne nezgode

5. 1. 2020 so policisti obravnavali dve prometni nesreči, kjer je nastala manjša materialna škoda. Pri obeh prometnih nesrečah je bil vzrok za nastanek le teh, nepravilna smer oz. stran vožnje.

Vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in zaseg vozila

5. 1. 2020 sta policista med kontrolo cestnega prometa ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega  dovoljenja, zaradi česar mu je bil zasežen osebni avtomobil.  Zoper voznika je bil izpisan obdolžilni predlog na sodišče Celje, kjer bo voznik moral pojasniti zakaj je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitev javnega reda in mira

3. 1. 2020 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do verbalnega spora med izven zakonskima partnerjema. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjen moški besedno žalil in zmerjal svojo partnerko, ki pa na kraju samem ni upošteval ukazov policistov, zaradi česar je bilo zanj odrejeno pridržanje do streznitve. Zaradi kršitve javnega reda in mira bo oglobljen.

5. 1. 2020 smo policisti posredovali na drugi kršitvi javnega redu in miru v zasebnem prostoru, kjer so policisti med postopkom zasegli manjšo vrečko z vršički posušene rastline, za katere se sumi, da je prepovedana droga konoplja. Navedena snov je bila zasežena ter poslana na analizo. Po končanem postopku bo zoper kršitelja uveden postopek o prekršku.

Zatajitev denarja na bankomatu

4. 1. 2020 so bili policisti obveščeni, da je občanka opravila dvig na enem izmed bankomatov, vendar je denar pozabila v reži bankomata. Ko se je čez nekaj trenutkov vrnila nazaj je ugotovila, da je denar nekdo vzel iz reže in si ga protipravno prilastil. Policisti bomo poskušali z zbiranjem obvestil in dokazov ugotoviti storilca tega dejanja.