Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 20. 1. 2020 (vožnja pod vplivom alkohola, prometna nezgoda,…)


ZASEG VOZILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

18.1.2020 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na območju Šmarja pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v času veljavnega ukrepa prepoved vožnje vozil v cestnem prometu ter pod vplivom alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bil zasežen osebni avtomobil. O usodi vozila bo odločalo sodišče za prekrške v Celju, kamor bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.

Prav tako so policisti PP Šmarje pri Jelšah dne 18.01.2020 v Senovici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče Celje, kjer bo moral pojasniti, zakaj je vozil pod vplivom alkohola. Ali bo moral vozniško dovoljenje opravljati ponovno bo odločil sodnik.

PROMETNA NEZGODA

14.01.2020 so bili obveščeni, da se je v dopoldanskem času v Šmarju zgodila prometna nezgoda. Ugotovljeno je bilo da sta se sprva udeleženca dogovorila o krivdi na kraju nezgode.

Kasneje je povzročitelj odšel v zdravstveni dom, kjer je iskal zdravniško pomoč. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Istega dne so bili obveščeni o prometni nezgodi ki se je zgodila na območju PP Šentjur v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala iz ceste ter se prevrnila v obcestni jarek. Na kraju je bil izdan plačilni nalog povzročiteljici nezgode.

18.1.2020 so bili obveščeni, da se je v kraju Šentvid pri Grobelnem zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila. Omenjeni je namreč s svojim avtomobilom trčil v zadnji del vozila voznice ki je vozila pred njim. Opravljen je bil ogled kraja nezgode in povzročitelju izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

18.1.2020 so bili policisti obveščeni, da je bilo v zadnjih 14 dneh vlomljeno v stanovanjsko hišo na območju Pristava pri Mestinju. Neznani storilec je z neznanim orodjem na silo odprl okno skozi katerega je nato vstopil v hišo. Notranjost stanovanjske hiše je pregledal. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 1000 EUR-ov. Z zbiranjem obvestil bodo policisti poskušali ugotoviti storilca.