Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 13. 1. 2020 (zasega vozil, žalitve, pil bi, plačal pa ne)


policijska-postaja-smarjeZASEGA VOZIL

Dne 6. januarja so policisti v dnevnem času na območju Šmarja pri Jelšah v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, prav tako brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo na kraju vozilo zaseženo. O usodi vozila bo odločalo sodišče kamor so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

Prav tako so policisti PP Šmarje pri Jelšah dne 10. januarja na območju Kozjega pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo na kraju vozilo zaseženo, svoje ravnanje pa bo moral pojasnjevati na sodišču, kamor je bil podan obdolžilni predlog.

ŽALIL JO JE

PP Šmarje pri Jelšah je bila dne 7. januarja obveščena, da na območju Šmarja pri Jelšah kršitelj izreka besedne žaljivke sosedi. Po zbranih obvestilih je bila ugotovljena kršitev določb ZJRM-1, posledično bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa.

NI PLAČAL ZAPITKA

Dne 12. januarja so bili policisti obveščeni, da v gostinskem lokalu gost ni hotel plačati svojega zapitka. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili identiteto storilca, zoper katerega je opravičeni predlagatelj podal predlog za kazenski pregon. Zaradi suma KD Goljufije bo zoper storilca podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.