Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatilna: 28. 1. 2020 (brez dovoljenja, pijan in še z drugimi tablicami, zloraba elektronskih plačilnih sredstev)


Urednistvo_rogaska_policijska postaja rogaska slatinaRogaška Slatina, 21. 1. 2020

Policisti so ustavili voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal kar 1,43 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozilo zasegli ter ga s predlogom za njegov trajni odvzem posredovali sodišču.

Rogaška Slatina, 21. 1. 2020

Občan je obvestil policiste, da mu je nekdo na parkirišču v Rogaški Slatini z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem avtomobilu. O poškodbi laka na osebnem avtomobilu so bili obveščeni tudi s strani občanke v Rogatcu. V obeh primerih je nastalo za okoli 400 evrov materialne škode.

Podplat, 22. 1. 2020

Policisti so v Podplatu ustavili vozilo belgijske registracije in ugotovili, da se v vozilu nahaja sedem oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo, pri tem pa jim je pomagal voznik osebnega avta državljan Belgije. Trije tujci – drž. Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito, štirje državljani Vietnama pa so bilo vrnjeni na Hrvaško.  Vozilo je bilo vozniku zaseženo, njega pa so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor

Dobovec pri Rogatcu, 23. 1. 2020

Občan je obvestil policiste, da je na parkirišču v Dobovcu pri Rogatcu ob vozilu odložil nahrbtnik in se z vozilom odpeljal. Ko je ugotovil, da ga je pozabil, se je vrnil na parkirišče, vendar nahrbtnika tam ni bilo več. S tem ga je oškodoval za 400 evrov.

Rogaška Slatina, 24. 1. 2020

Občan je obvestil policiste, da mu je neznanec zlorabil negotovinsko plačilno sredstvo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v tujini trikrat zlorabil bančno kartico Visa s katero je  plačeval preko spleta in oškodoval prijavitelja za 566 evrov.

Policisti v zadnjem času prejemajo več prijav kaznivih dejanj, povezanih z zlorabami elektronskega bančništva. Vsem imetnikom transakcijskih računov, ki uporabljate elektronske bančne storitve, v policiji svetujejo:

·         Temeljito se seznanite s pogoji in načini uporabe teh storitev, ki vam jim ponuja matična bančna ustanova.

·         Pozorni bodite na vsa sumljiva elektronska sporočila, ki jih prejemate na svoje naslove, bodisi neznanih ali znanih pošiljateljev.

·         Obiskujte samo preverjene internetne strani.

·         Temeljito pregledujte internetno stran banke, ki jo uporabljate za prijavo v elektronski bančni sistem, in upoštevajte navodila svoje banke.

·         Svoj računalnik primerno zaščitite s kvalitetnimi protivirusnimi programi in požarnimi zidovi. Naučite se, kako jih uporabljati.

·         Na računalnike, ki jih uporabljate za elektronske bančne storitve, ne nameščajte nezakonito pridobljenih programov, ki večinoma vsebujejo razne oblike trojanskih konjev in druge zlonamerne programe, namenjene za zbiranje informacij, krajo digitalnih certifikatov, prestrezanje gesel ipd.

Rogaška Slatina, 25. 1. 2020

Policisti so ustavili voznico osebnega avtomobila, ki ji je zaradi zdravstvenih razlogov potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Zakon za tovrstno kršitev predvideva obvezen zaseg vozila, zato ji je bilo vozilo zaseženo. O usodi vozila  bo odločalo sodišče.