Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osmošolcem predstavili delovanje lokalne samouprave


img_20191204_102632

Januarja se pričenjajo priprave ekip  na kviz o občini Šentjur
Kdo smo občani občine Šentjur in kakšna je ta naša občina? Kako se vodi občino in kako se sprejema odločitve? To so bile teme delavnice, ki so jo na Mladinskem centru Šentjur že 10. šolsko leto izvedli na vseh šestih osnovnih šolah v občini.

img_20191204_103809

Letošnja velika novost dvourne delavnice je bilo igranje vlog. Med osmošolci so izvedli volitve za župana oz. županjo, ta pa je nato imenoval/a direktorja/ico občinske uprave, ki je nato po nasvetih župana/nje imenoval vodje petih oddelkov.

Glavna naloga župana ali županje in občinske uprave je bila sestaviti proračun njihove občine. Na voljo so imeli 10 milijonov evrov, ki so jih porazdelili med obvezne naloge, ki jih občina mora financirati in izbrati projekte glede na lastne interese – volilne obljube – ali potrebe občanov. Pri tem so lahko občino tudi zadolžili ali pa prodali nepremičnine v lasti njihove občine. To pa je prišlo še kako prav, če je njihovo občino doletela kakšna naravna katastrofa ali jim je vlada znižala sredstva ali pa so izgubili kakšno tožbo.

img_20191204_102838

Priprave na 10. kviz o občini Šentjur

V januarju pričenjajo s pripravami ekip vseh šestih osnovnih šol za že 10. kviz »Ali poznaš svojo občino?«. Že četrtič bo del priprav tudi reševanje ugank in izzivov v Šentjurski sobi pobega, ki jo na Mladinskem centru Šentjur pripravijo v Aktivatorju, prostoru za mlade, v središču Šentjurja.

foto: Mladinski center Šentjur