OŠ Kozje tretjič gostitelj področnega prvenstva v badmintonu

23. 1. 2020 9:49

Osnovna šola Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje že tretje leto zapored pripravila področno prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu za celjsko območje.

Prvenstvo je bilo izpeljano v ponedeljek, 20. januarja, v športni dvorani Večnamenskega centra Kozje. Poleg domačih učencev in učenk, so se prvenstva prvič udeležili štirje predstavniki OŠ Dobje, po eden v vsaki kategoriji.

badminton_2020_januar_mlajse_ucenciTekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah, letnik 2005/06 ter letnik 2007 in mlajši, ločeno za učence in učenke.

Med mlajšimi učenci se je zmage veselil Lan Mesec, drugo mesto je osvojil Florijan Kiderič in tretje Jan Dobravc, vsi trije učenci Osnovne šole Kozje.

badminton_2020_januar_mlajse_ucenkeZmagovalka med mlajšimi učenkami je drugo leto zapored postala Nikita Švajger, drugo mesto je osvojila Julia Bratuša, obe učenki Osnovne šole Kozje, tretja pa je bila Nina Gračner iz Osnovne šole Dobje.

badminton_2020_januar_starejsi_ucenciZa starejše učence in učenke so področna prvenstva hkrati tudi kvalifikacije za državno prvenstvo, ki bo meseca marca in na katero se uvrstijo trije prvouvrščeni.

Med starejšimi učenci se je na prvo mesto uvrstil Žan Kiderič, drugi je bil Tim Šmon, oba iz Osnovne šole Kozje, tretji pa Alen Kolman iz Osnovne šole Dobje.

badminton_2020_januar_starejse_ucenkeMed starejšimi učenkami so si prva tri mesta razdelile učenke Osnovne šole Kozje, zmagala je Katja Bratuša, druga je bila Laura Bratuša in tretja Tanja Zakošek.  (R.G.)

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 2,668 seconds.