Obisk iz Kalifornije

13. 1. 2020 20:30

V prvem tednu po božično-novoletnih praznikih so učenci 7.–9. razreda OŠ Bistrica ob Sotli prisluhnili pogovoru z  nekdanjo učenko te šole, Dorotejo Juričan, ki so jo povabili, da predstavi svojo pot v Ameriko, kamor se je odpravila na študij gledališke igre.

doroteja_jurican_2020_2V pogovoru se je spomnila svojih prvih izkušenj z gledališčem in igro, ki jih je doživela ravno na bistriški šoli. Po končani osnovni šoli je izobraževanje nadaljevala na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana (dramsko-gledališka smer), kjer se je zaljubila v gledališče in se po opravljeni avdiciji odločila za študij v Ameriki.

doroteja_jurican_2020_3Trenutno obiskuje Santa Monica College v Santa Monici, Kalifornija. Slišali smo lahko, kako izgleda njen običajen dan, pokazala nam je fotografije šole in mesta, kjer živi, ter nekaj utrinkov iz ene izmed njenih gledaliških predstav. Povedala je, da jo navdušujejo prijaznost Američanov, sproščeno vzdušje na fakulteti ter raznovrstna prehrana, saj je v mestu mogoče jesti vse od italijanske do indijske hrane. Kljub številnim možnostim, ki jih ponuja življenje v Ameriki, pa Doroteja svoj čas posveča predvsem študiju. Čez nekaj dni se vrača nazaj, saj je pred njo še zadnji semester študija. Svoje izobraževanje v smeri gledališke igre namerava to jesen nadaljevati na California State University Northridge.

K.K. 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,048 seconds.