Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnika leta Rog. Slatine za leto 2019 sta postala karateista (foto, video)


V Rogaški Slatini so v Kulturnem centru razglasili naj športnika in športnico leta 2019 na posebni prireditvi. Športna Zveza Rogaška Slatina je tako pripravila že 25. izbor športnice in športnika leta.

Naj športnika

Laura Potisk je v letu 2019 nadaljevala z odličnimi nastopi v  mladinski konkurenci. Kot članica slovenske reprezentance je nastopila na svetovnem prvenstvu v Čilu in zasedla odlično peto mesto, temu pa je dodala še sedmo mesto na evropskem prvenstvu, tretje na prvenstvu Balkana in drugo v državnem prvenstvu

Grega Zbil, ki trenira in tekmuje v kategoriji KATE, se je v letu 2019 prebil med vodilne karateiste v svoji starostni kategoriji v Sloveniji. Odlično je nastopil na prvenstvu Balkana v Banji Luki, kjer se je po nekaj prepričljivih zmagah prebil v finale, kjer pa je moral priznati premoč nasprotniku iz Turčije.

Izjave Naj športnikov si lahko pogledate tukaj:

Nominiranke za športnico leta: Laura Potisk – Karate klub Rogaška Slatina, Tjaša Turnšek – Košarkarsko društvo Janina.

Nominiranci za športnika leta: Timotej Jordan – Karate klub Bushido, Lukas Osek – Moto klub Gajser, Marko Peček – Futsal klub Dobovec, Patrik Škrablin – Karate klub Rogaška Slatina, Grega Zbil – Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Naj ekipa

Ekipa deklet U13 Košarkaškega društva Janina – Po odličnih igrah v ligaškem delu je ekipa deklet U13 KD Janina v svoji dvorani nastopila na zaključnem turnirju za osvojitev naslova državnih prvakinj v tej starostni kategoriji. Dekleta so ob bučni podpori s tribun na odlično organiziranem turnirju premagala obe nasprotni ekipi in se veselile naslova
državnih prvakinj.

Uspehi na trenerskem področju

img_3615-customTo priznanje so letos podelili prvič, in s tem nagradili nekaj mladih trenerjev za njihove uspehe: 

Peter Markovinovič – Košarkaški klub Rogaška. Zadolžen je za delo z mlajšimi selekcijami in je pomočnik članskega trenerja. Lani je postal trener državne mladinske reprezentance in z njo po 20. letih spet osvojil medaljo na evropskem prvenstvu – bronasto.

Željko Jotić – Košarkaško društvo Janina. Z ekipo deklet U13 je uspel v svoji dvorani uspel osvojiti naslov državnih prvakinj. Za ta naslov je zelo zaslužen s svojo strokovnostjo in mirnostjo.

Alen Neskić – Nogometni klub Rogaška. Že nekaj let vodi kadetsko in mladinsko selekcijo v klubu, s katerima je v sezoni 2018/19 osvojil prvo mesto v Medobčinski ligi Celje.

Zaslužni športni delavec

Najbolj zaslužni športni delavci so po mnenju zveze:

Vida Curk – Teniški klub Rogaška Crystal, Andraž Kobilšek – Nogometni klub Rogaška, Roman Potisk – Karate klub Rogaška.

img_3607-custom

Uspehi v šolskem športu

Ekipa Tee ball I. OŠ Rogaška Slatina(državni prvaki 2. in 3. razredov, državni podprvaki 4. in 5. razredov), Ekipa deklet v košarki II. OŠ Rogaška Slatina(3. mesto v državnem tekmovanju SUPERŠOLAR za mlajša dekleta), Neca Novak in Nina Mlakar, Šolski center Rogaška Slatina in KUŠ Ni me (uspehi v različnih kategorijah Street dance in Hip hop plesa).

Kulturni program

Kot glasbeni gostje so na prireditvi nastopili člani skupine Zvita feltna, zaplesale so punce iz Kuš ni me, in
učenke in učenci I. OŠ Rogaška Slatina, prireditev je povezovala Katja Žolgar.

Utrinke prireditve si lahko pogledate v videoposnetku in fotogaleriji:

 

Žiga Lah Koštomaj

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem rodnem okolišu.

Create your own user feedback survey