Jaslice v naravni velikosti izpod motorne žage umetnika iz Rogatca (foto, video)

3. 1. 2020 16:36

jaslice-rogatec-gabrovec-foto-franc-ocko-2

Alojz Gabrovec je umetnik iz Rogatca, ki ustvarja lesene skulpture s pomočjo motorne žage.

jaslice-rogatec-gabrovec-foto-franc-ocko-1Letos si je zadal prav posebno nalogo. Z motorno žago ustvariti lesene jaslice v naravni velikosti. V nekaj mesecih je podobe iz misli z navdihnjenim vihtenjem motorke prelil na kose lesa. Nastale so čudovite skulpture, ki jih krasijo dovršeni detajli.

Jaslice bodo pri družini Gabrovec na ogled vse do svečnice.

Spodaj si oglejte, kako so posebne jaslice iz Rogatca nastajale.

Jaslice so nastajale od oktobra, skulpture pa so izdelane iz lesa lipe.

Rogatec od 21. decembra naprej krasi prav posebno umetniško delo. Jaslice iz lesa v naravni velikosti nastale izpod rok oz. motorne žage Alojza Gabrovca. Prav ste prebrali, dovršene podobe svete družine, ki jih vidite na fotografijah, je umetnik iz Rogatca ustvaril zgolj z vihtenjem motorne žage. Še večjo edinstvenost umetnini pa daje dejstvo, da Gabrovec za nobeno od skulpturo ni imel predhodnih izrisov, meritev ali načrtov. Vse je nastajalo po sprotnem ustvarjalnem navdihu.

Umetnina neprecenljive vrednosti bo pri Gabrovčevih na ogled vse do svečnice, v nedeljo 2. februarja 2020. Imate torej še mesec dni časa, da pri tabli Rogatec, med cesto in železniško progo, zavijete desno k hiši družine Gabrovec in si ogledate edinstvene jaslice. Te bodo sicer na ogled tudi naslednje leto.

B.S.
foto: Franc Očko in Rogatec, moj kraj; video: Franc Očko

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,580 seconds.