Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mestu hotela Žonta nov stanovanjsko-poslovni kompleks. Če bo odpravljena glavna prepreka


Objekt nekdanjega Hotela Žonta bo novi lastnik porušil ter na tem mestu zgradil stanovanjsko poslovni objekt.

Investicijo zaenkrat onemogočajo zgolj še administrativne prepreke, saj OPN Občine Šentjur za to območje ne vključuje tudi stanovanjskega objekta, za spremembo OPN pa mora biti s strani investitorja podana tudi uradna vloga, ki pa je na občini še niso prejeli. Občina Šentjur je sicer novemu lastniku in investitorju pripravljena priti nasproti.

Pred natanko letom dni je bil šentjurski Hotel Žonta prodan na dražbi. Kot edini dražitelj ga je takrat za 710 tisoč evrov, kolikor je znašala izklicna cena, kupilo podjetje VOC Ekologija, čigar direktor in lastnik je Roman Moškotevc.

Že ob nakupu se je ugibalo, kakšni so načrti novega lastnika s hotelom. V povezavi z njim se je tako preigravalo več scenarijev: gostinska ponudba, trgovinska ponudba, nastanitvena ponudba in preureditev v stanovanja.

V zadnjem času pa so se pojavile informacije, ki nakazujejo na to, da naj bi objekt Hotela Žonta v kratkem zravnali z zemljo, na njegovem mestu pa bi zrasel nov stanovanjsko poslovni objekt.

Ali to drži smo povprašali lastnike hotela. Odgovorili so, da je bil na Upravno enoto in Občino Šentjur že poleti 2019 predložen novi projekt, ki pa zaenkrat ni skladen z aktualnim OPN za ta del Šentjurja. Po slednjem je namreč za to območje predviden objekt, namenjen zgolj gostinsko turističnemu namenu. Načrti lastnikov pa so bolj vsestranski.

Po njihovem projektu bo namreč novi objekt služil tako poslovnemu namenu, ki bi vključeval tudi gostinsko turistično dejavnost, kot tudi stanovanja. Kot namreč pravijo, so potrebe po novih stanovanjih v Šentjurju precej velike, te pa bi lahko vsaj delno zadovoljili z novimi stanovanji. Ker pa OPN še ni spremenjen, je projekt trenutno na čakanju. Ko bodo odpravljene vse administrativne prepreka, pa se bo nova investicija začela izvajati, zagotavlja lastnik in investitor.

“Želimo si, da bi (na Občini Šentjur op. p.) prisluhnili naši ideji, da bi lahko čim prej izvedli načrtovano, saj objekt v trenutnem stanju res ni v prid lepemu izgledu centra mesta in kraja, zato upamo na čimprejšnjo ugodno rešitev vloge,” zaključujejo.

Ostalih podrobnosti glede projekta investitor zaenkrat še ne želi razkriti.

Občina bo sodelovala po najboljših močeh

Glede načrtov investitorja in spremembe prostorskega načrta na tem območju smo za pojasnila prosili tudi Občino Šentjur. Povedali so, da so bili s strani investitorja res seznanjeni z idejno zasnovo projekta za območje obstoječega Hotela Žonta. Dodajajo, da bodo njihove pristojne občinske službe po svojih najboljših močeh sodelovale pri urejanju potrebnih strokovnih podlag ter v postopkih za izvedbo projekta, toda šele takrat, ko bo investitor za to podal formalno pobudo ter uradno vlogo. Slednja, kot zatrjujejo na občini, pa do sedaj še ni bila podana.

Glede na obojestransko pripravljenost gre torej sklepati, da bi se lahko dela na tem območju začela v kratkem.

Roman Moškotevc prepustil vodenje VOC Celje

Dosedanji direktor podjetja VOC Celje d.o.o. Roman Moškotevc ni več direktor tega podjetja. Z novim letom je vodenje prepustil Mateju Štinglu. Moškotevc bo sicer kot lastnik še naprej bedel nad upravljanjem podjetja.

B.S.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem rodnem okolišu.

Create your own user feedback survey

Rezultate bomo na Kozjansko.info objavili konec januarja.