Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dedek Mraz živi na Madžarskem: darilo poslal na Kozjansko!


Dragi Dedek Mraz, pošlji mi letečega drona!

Čeprav tretjega izmed decembrskih dobrih mož, po naši anketi sodeč, vse bolj nadomeščata krščanski sv. Miklavž in kokakolin Božiček, pa je Dedek Mraz to zimo razveselil Nika s Kristan Vrha. S pomočjo očeta je poslal pismo in darilo je v decembru bilo dostavljeno.

Morda drži, da popularnost zadnjega dobrega moža, ki otrokom prinaša darila, upada. Morda ga odganja globalno segrevanje, a Dedek Mraz se ne da. Pravzaprav se ne dajo njegovi ljubitelji. Poročamo o neobičajni zgodbi, še kako primerni za praznični čas.

Dragi Dedek Mraz, pošlji mi letečega drona!

5-letni Nik, ki obiskuje vrtec v Šmarju pri Jelšah, je s pomočjo očeta Petra že novembra poslal pismo Dedku Mrazu. Helijev balon sta poslala v nebo in v pričakovanju čakala. Na začetku decembra je paket iz Madžarske čakal pred vrati. Kraj pošiljateljevega naslova: Šopron.

Letel je cca 300 km daleč. Nik je v pismo, ki sva ga nepredušno zaprla, napisal, da si za Dedka Mraza želi dron. Ko je odprl paket je bil notri majhen dron na daljinsko upravljanje. Poleg darila je bilo priloženo pismo v madžarščini, ki smo ga s pomočjo prijateljice prevedli. Ker je naslov pošiljatelja težko razbrati, je kje Dedek Mraz živi še vedno neznanka. Radi bi se mu namreč zahvalili.Peter Dečman

Sporočilo Dedka Mraza

Zdravo Nik, dobil sem tvoje pismo. Pri Šopronu na Madžarskem je pismo dotaknilo tla. Pošiljam ti dron, ki ga lahko uporabljaš v sobi. Nauči se ga najprej navigirati. Bodi dober fant, ubogaj svoje starše in pazi nase.Z ljubeznijo, madžarski Dedek Mraz

Tako je Nik dobil svoj brezpilotni letalnik, nasmeh na lice in čudovito zgodbo, ki kaže čudovito moč dobrote.

dedek_mraz_01
In Niku se je želja izpolnila.

Dejan Cvetanoski