Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Žive jaslice v Šmarju pri Jelšah 2019 (foto,video)


Na božični dan so v Šmarju pri Jelšah priredili žive jaslice. Dogajanje se je pričelo ob 17. uri, v celoti pa se je odvijalo na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje.

Po dveh letih so se v Šmarju ponovno odločili in pripravili žive jaslice. Dogodek je otvoril dekan Tadej Linasi, ki je vse zbrane lepo pozdravil, voščil lepe praznike in omenil da je pri pripravi in izvedbi dogodka sodelovalo približno 80 ljudi.

img_2996-custom

Zbrane je skozi dogodke Jezusovega rojstva popeljal pogovor družine, kjer je oče pri mizi zgodbo pripovedoval otrokom. Zgodba se je začela z angelom, ki se je prikazal Mariji in ji oznanil božjo voljo, zaključila pa se je z darovi svetih treh kraljev v Jezusove jasli. Po uvodu družine se je odvijala tudi dramska zgodba.

Nekatere dele igre lahko vidite tudi v video utrinkih:

Publika se je zbrala v velikem številu. Vzdušje je bilo zelo praznično. Ob ploščadi so bili pastirčki z drobnico in osliček, na ploščadi pa rimski vojaki in popisovalci ljudstva. Možno je bilo dobiti tudi kuhano vino in čaj, ter se tako malo pogreti. Dogodek je bil dobro organiziran. Po prireditvi je začelo deževati, zato se je množica hitro razkropila.

Oglejte si še fotogalerijo:

Žiga Lah Koštomaj