Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zadnja občinska seja in otvoritev drsališča v Podčetrtku (foto, video)


Leto, ki se počasi izteka je bilo zelo pestro, ob koncu leta pa je že pomembno urediti načrte za naslednje leto. V občini Podčetrtek so to storili na zadnji občinski seji, po tem pa so otvorili še drsališče ob šoli.

Prejšnje leto je bilo zelo uspešno, v celoti so bili realizirani vsi zadani projekti, potrebno pa je bilo sanirati tudi posledice neurij. Tudi na področju turizma se investicije že obrestujejo. Krepko bodo presegli 400.000 nočitev, tudi novembra pa je bila zasedenost rekordna, in sicer 98%.

img_2477-custom

Sprejeli proračun za naslednje leto

 

Svetniki so na 9. redni seji, ki je potekala 6. decembra, sprejeli proračun za naslednje leto. Ta bo znašal približno 6 milijonov evrov, od tega gre 48% za investicije, torej se obeta zelo investicijsko leto.

Po besedah župana Petra Misje bo urejena nova čistilna naprava, za katero so gradbena dovoljenja že pridobljena, veliko št. kilometrov prenovljenih cest se obeta v različnih delih občine, več projektov za Dom  za ostarele in Osnovno šolo v Pristavi, pa tudi nadaljevanje kolesarske steze, sanacija knjižnice in stare šole, hkrati pa tudi vlaganja v šolo nasploh. Vseh projektov v proračunu še ni, saj pri nekaterih še računajo na državna in evropska sredstva.

Otvoritev drsališča

Po seji so otvorili so tudi drsališče, ki je v lasti občine, odprto bo do začetka januarja. V tem času bo tudi veliko prireditev, ki bodo popestrile dogajanje okoli drsališča. Otroci so že obuli drsalke, obiskal pa jih je tudi Miklavž. Zbrane so zabavali Kozjanski lumpi, in člani Plesnega studia Zvončica.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v videu in fotogaleriji:

 

Žiga Lah Koštomaj