Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vinko Gorenak odstopil kot občinski svetnik Občine Šmarje pri Jelšah


(vir foto: www.sds.si)

Danes je z mesta občinskega svetnika Občine Šmarje pri Jelšah odstopil dr. Vinko Gorenak, ki je bil na to mesto na lanskih lokalnih volitvah izvoljen v volilni enoti 3 občine Šmarje pri Jelšah.

Gorenak, ki je na zadnjih volitvah za svetnika kandidiral zaradi spleta okoliščin in bil prepričljivo izvoljen, se je za odstop z mesta občinskega svetnika odločil predvsem zato, ker želi v celoti končati politično kariero, tudi na lokalnem nivoju in se posvetiti zlasti zdravju žene in sebe, pisanju ene ali več knjig, ter nalogam, ki jih še vedno opravlja v SDS na državnem nivoju in druge naloge.

Gorenakovo svetniško mesto bo za preostanek mandata zasedel Jožef Hrovat.

Odstopna izjava dr. Vinka Gorenaka:

»Že leta 2014, po tretji izvolitvi za poslanca v DZ sem se odločil, da leta 2018, po končanem mandatu poslanca, v celoti končam svojo politično kariero, tako na državnem kot tudi na lokalnem nivoju. Konec, koncev že od leta 2010 sem izpolnjeval pogoje za upokojitev. V ta namen sem se močno angažiral za to, da bi naš volilni okraj zadržal mesto poslanca v DZ, kar se na zadnjih volitvah v DZ leta 2018 žal ni zgodilo.

Veliko sem se angažiral tudi za lokalne volitve 2018. Po napovedanem odhodu bivšega župana Stanka Šketa je bilo jasno, da so pred nami volitve nove generacije župana, ki bo mlajši in bo imel možnost izvolitve v več naslednjih mandatih. Bil sem med pobudniki združitve moči SDS, SLS in NSi, da najdemo skupnega kandidata, ki bo mlajši in bo sprejemljiv za vse omenjene politične stranke. Kot veste smo se poenotili ob imenu sedanjega župana Matije Čakša in v celoti smo tudi uspeli. Danes z veseljem ugotavljam, da je bila moja takratna odločitev in pobuda o skupnem kandidatu še kako dobra.

Veliko sem se angažiral tudi za nalogo oblikovanja liste kandidatov SDS za lokalne volitve 2018. Konec koncev, ko sem leta 2000, začel z delom v SDS Šmarje pri Jelšah, smo imeli 1. ali 2. svetnika, leta 2011 pa smo dosegli kar 6 svetniških mest in zavidanja vreden odstotek (nad 27%) našega takratnega županskega kandidata Janka Šketa. Moja želja, leta 2018 je bila, da oblikujemo kvalitetno listo kandidatov SDS, za lokalne volitve 2018, brez moje kandidature. Žal je v zadnjem trenutku oblikovanja list kandidatov, prišlo do izstopa treh nosilcev list kandidatov SDS za takratne lokalne volitve. To je bila povsem nepredvidena in nepričakovana situacija, ki je od mene zahtevala kandidaturo za svetniško mesto. Kot veste sem bil izvoljen ne le po kriteriju nosilca liste SDS, ampak tudi na podlagi preferenčnih glasov.

Ker še vedno želim v celoti končati mojo politično kariero, tudi na lokalnem nivoju in se posvetiti zlasti zdravju žene in sebe, pisanju ene ali več knjig, ter nalogam, ki jih še vedno opravljam v SDS na državnem nivoju  in druge naloge, sem se odločil, da svetniško mesto prepustim svojemu nasledniku, članu SDS Jožefu Hrovatu iz Pristave pri Mestinju. Županu Matiji Čakšu želim uspešno delo ne le v tem mandatu, ampak tudi v mandatih, ki prihajajo, saj v več njegovih mandatov preprosto verjamem. Mojemu nasledniku Jožefu Hrovatu, svetnikom SDS in vsem vam želim uspešno delo v korist občank in občanov Šmarja pri Jelšah«

vir foto: www.sds.si