Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju uvajajo modro cono in plačljiva parkirišča


modra-cona-parkirisceObčina Šentjur je na zadnji seji občinskega sveta potrdila Odlok o ureditvi mirujočega prometa v občini Šentjur, ki uvaja modre parkirne cone s plačljivimi parkirišči in parkirišči za kratkotrajno parkiranje.

S tem ukrepom želijo v občini Šentjur sistematsko urediti področje mirujočega prometa v mestu.

Nov režim parkiranja bo v Šentjurju začel veljati po novem letu.

Modre cone za brezplačno kratkotrajno parkiranje do dve uri bodo uvedene na parkiriščih pred občino in na delu parkirišča pri tržnici. Voznik, ki bo parkiral na teh parkiriščih bo moral označiti čas prihoda na vidnem mestu na armaturni plošči. Če tega ne bo storil ga čaka globa v višini 40 €.

Plačljiva parkirna mesta bodo na novem parkirišču med avtobusno postajo in zdravstvenim domom, katerega izgradnja bo končana spomladi. Cena celodnevnega parkiranja bo 1 €, za imetnike vstopnic javnega prometa in invalide pa bo še naprej brezplačno. Tisti torej, ki bodo parkirali in pot nadaljevali z javnim prevozom (Park & Ride) bodo imeli parkiranje brezplačno. Brezplačno bodo na tem parkirišču lahko parkirali tudi tisti, ki bodo obiskali zdravstveni dom oz. lekarno. Nespoštovanje ureditve parkiranja bo tudi tu voznike stala 40 €.

Kot pojasnjuje šentjurski župan mag. Marko Diaci, so morali plačljiva parkirišča na tem delu uvesti zato, ker se parkirišče ureja z evropskimi sredstvi, pravila pa velevajo, da morajo biti parkirišča financirana z evropskimi sredstvi plačljiva. Ceno je občina spustila na najnižjo možno.

Kontrolo nad parkiranimi vozili bo izvajala Medobčinska inšpekcija redarstvo Skupne občinske uprave.

foto: pixabay

Vabljeni k sodelovanju v anonimni anketi o nakupovalnih navadah in vaših decembrskih običajih:
Create your own user feedback survey