Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini namenu predali obnovljeno cesto ob Zdraviliškem parku (foto/video)


zakljucek_2_faze_obnovitve_lokalne_ceste_na_zdraviliskem_trgu17V Rogaški Slatini so v petek, 29. Novembra, v namen predali drugi del rekonstrukcije lokalne ceste na Zdraviliškem trgu in s tem realizirali že deveti od desetih večjih projektov v letošnjem letu.

V Rogaški Slatini so z otvoritvijo zaključili projekt rekonstrukcije lokalne ceste na Zdraviliškem trgu. Prva faza je bila svojemu namenu predana že v preteklem letu, druga in hkrati zadnja faza obnovitve pa je bila z tokratno otvoritvijo uradno predana svojemu namenu. Kot je v svojem govoru povedal župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, so imeli pri svojem delu kar nekaj usklajevanja z lastniki zemljišč, lastniki hotelov in z zavodom kulturne dediščine.

Projekt v drugi fazi obsega 150 m nove ceste z razširitvijo za pešce in kolesarje, zgradili so 75 metrov opornega zidu višjega kot  4 metre, posebno pozornost pa so dali tudi obnovi podzemnih in nadzemnih vodov. Vrednost zadnje faze znaša cca. 300.000 evrov, skupaj s prvo fazo pa znaša vrednost celotne investicije 940.000 evrov.

Glavni izvajalec je bila družba Voc Celje. Z obnovo omenjene ceste so izboljšali pogoje za trajnostno mobilnost, povečali pa so tudi varnost vseh udeležencev v prometu, saj se cesta ponaša z dvosmerno kolesarsko stezo in cestiščem širine 6 metrov. V ta namen so zgradili kar 300 metrov različnih podpornih konstrukcij proti Janini. Župan mag. Branko Kidrič se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri obnovitvi omenjene ceste.

Člani občinskega sveta so sprejeli proračun za leto 2020, v katerem je 5 večjih projektov, in sicer: naravovarstveni center Sotla, športni objekt v športnem centru Nogometno igrišče, dograditev čistilne naprave, izgradnja stanovanjskega bloka v Spodnji Kostrivnici in pričetek posodobitve ceste Tuncovec – Sveti Florjan.

V  skupni vrednosti investicije znašajo približno 4.500.000 evrov, kar predstavlja velik zalogaj za občino Rogaška Slatina. Realizacija omenjenih projektov brez dodatnih evropskih in državnih sredstev ne bo mogoča.

v/t/f: DH