Učili se bodo ročnih spretnosti

8. 12. 2019 10:53

Zadnji novembrski teden so se Ksenja Belina, Mateja Kolar in Katja Kobe iz OŠ Bistrica ob Sotli odpravile v Špeter Slovenov/San Pietro al Natisone v Beneški Sloveniji, kjer so sodelovale na 1. skupnem sestanku Erasmus+ KA2 projekta Vseživljenjske veščine.

drzavna_vecstopenjska_sola_speter_2019Gostila jih je Državna večstopenjska šola s slovensko-italijanskim dvojezičnim poukom Pavel Petričič, prvega srečanja pa so se udeležili še učitelji I. OŠ Varaždin in španske partnerske šole CEIP Bernardino Perez.

Projekt, ki bo potekal od 1. 9. 2019 do 31. 8. 2021, je zasnovan tako, da bo pri učencih krepil različne vseživljenjske spretnosti. V zadnji letih so namreč opazili, da pri učencih upadajo ročne, gibalne in druge sposobnosti. Na štirih izmenjavah se bodo učenci tako preizkusili v gibalnih, kuharskih, likovnih in ustvarjalnih delavnicah, ki jih bodo pripravile posamezne šole, ter na ta način razvijali svoje veščine. Ob tem bodo spoznavali igre, ob katerih prosti čas preživljajo njihovi vrstniki iz drugih držav, njihovo kulinariko ter kulturo.

blumarij_2019Prvo srečanje v Italiji je bilo namenjeno predvsem medsebojnemu spoznavanju ter skupnemu načrtovanju aktivnosti. Razdelili so si naloge, se dogovorili, kako bodo potekale izmenjave učencev, se naučili uporabljati platformo eTwinning, kjer bodo objavljene naše dejavnosti v zvezi s projektom, izmenjali smo si dosedanje izkušnje in prakse na tem področju ter si ogledali nekaj delavnic, ki so jih pripravili učitelji in učenci gostiteljske šole. Delovno srečanje so popestrili s spoznavanjem lokalne kulturne in naravne dediščine, kulinarike ter zgodovine pokrajine, kjer še vedno prebiva veliko število Slovencev.

Delagacija iz Bistrice ob Sotli se je domov vrnila polna novih idej in izkušenj ter zadovoljna, da v projektu sodeluje z zanesljivimi in gostoljubnimi partnerji, ki bodo zagotovo poskrbeli, da se bodo učenci pri njih počutili odlično.

K.K.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,560 seconds.