Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svečana akademija ob 20-letnici Tenis kluba Kozje (foto)


V petek 29. novembra 2019 je društvo Tenis klub Kozje pripravilo svečano akademijo ob 20-letnici svojega obstoja.

Okroglo obletnico so obeležili s kulturnim programom in izdajo monografije.

Program sta povezovala mlada člana društva Nika Gradišek in Matic Bezamovski, v kulturnem programu so nastopili mladi glasbeniki – člani kluba Luka Lesjak s trobento, Bor Gradišek na klavirju in Žan Kiderič z diatonično harmoniko. V programu sta bili tudi dve plesno-teniški točki, prvo so pripravili učenci teniške šole Zmajko, drugo pa odrasle članice društva, ki so se poimenovale Teniške dame. V sklopu programa so zavrteli tudi videoposnetek s Triglava, kjer so člani kluba v začetku septembra prešali grozdje.

20-let-tenis-klub-kozje-10Predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek je pozdravil vse prisotne, županjo Občine Kozje, vse tri prejšnje župane, predsednika teniških klubov iz Brestanice in Gorenje vasi, predsednike drugih športnih društev, otroke iz teniške šole ter njihove starše ter predvsem sedanje in bivše člane društva. Na kratko je povzel zgodovino tenisa v Kozjem, ki se tukaj igra od izgradnje igrišč pred več kot tridesetimi leti. Pojasnil je vzroke za ustanovitev društva pred dvajsetimi leti, povzel tekmovalne uspehe ekip in članov in predstavil široko paleto turnirjev, ki jih organizirajo. Še posebej je poudaril skrb za vzgojo podmladka in skrb za urejanje igrišč in okolice. Med drugim se lahko Tenis klub Kozje pohvali, da je njihova ekipa nastopala v 2. in 3. državni teniški ligi, prav tako pa je leta 2001 njihovo igrišče kot prvi v občini dobilo razsvetljavo, kar so naredili z veliko udarniškega dela. Predstavil je še delo v dveh sekcijah društva, sekciji za namizni tenis in sekciji za badminton.

Z delovanje društva je zelo zadovoljna tudi županja Občine Kozje Milenca Krajnc, ki je Tenis klub Kozje v marsičem postavila za vzor drugim društvom.

Ob dvajsetletnici društva je klub izdal monografijo, ki povzema zgodovino igranja tenisa v Kozjem in delovanja društva in je bila prvič predstavljena na prireditvi.

Otroci iz teniške šole Zmajko so se z darilom zahvalili svojemu trenerju Blažu Hartlu, člani društva pa predsedniku Romanu Gradišku, za kot so zapisali »prvih dvajset let vodenja društva«. Roman in Blaž sta zarezala skupaj zarezala v torto, kar je pomenilo konec uradnega dela. Sledilo je druženje ob hrani in pijači ter glasbi Dua Val. Med druženjem se je utrnil marsikateri spomin na preteklih dvajset let.

foto: Leon Geršak, Jernej Šulc