Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 9. 12. 2019 (nasilje do partnerke, vlomilci dlje časa opazovali hišo, ilegalci)


policijska-postaja-smarje2. 12. 2019 – POLICISTI OBRAVNAVALI TRI PROMETNE NESREČE

Tega dne so policisti obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, v eni pa je bil udeleženec lažje telesno poškodovan. Vzroki prometnih nesreč so bili nepravilno vključevanje v promet, vožnja preblizu desnemu robu in neprilagojena hitrost. Povzročitelji nesreč so bili oglobljeni.

3. 12. 2019 – ILEGALNI PREHOD DRŽAVNE MEJE

Ob 7.08 uri so policisti ob nadzoru državne meje zaznali ilegalni prestop državne meje s strani dveh oseb. Ena izmed oseb je bila na kraju prijeta, medtem ko je druga oseba pobegnila nazaj na Hrvaško. Policisti sosednje države so na podlagi našega obvestila na svojem ozemlju prijeli še več oseb, ki so hoteli ilegalno prestopiti državno mejo. Tujec, ki je bil prijet na ozemlju RS, je bil vrnjen tujim varnostnim organom.

6. 12. 2019 – NASILEN DO SVOJE PARTNERKE

Na policijo se je zglasila občanka ter policistom naznanila, da je njen partner nad njo v daljšem časovnem obdobju nad njo vršil psihično in fizično nasilje. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, po vseh zbranih obvestilih in dokazih pa zoper slednjega sledi kazenska ovadba.

PROMETNA NEZGODA

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo, v katero sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Vzrok prometne nesreče je bila prekratka varnostna razdalja, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Istega dne so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Kozjanskega. Policisti so na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je več neznanih storilcev opazovalo okolico stanovanjske hiše in v času, ko jo je lastnik za kratek čas zapustil, nasilno vstopili vanjo in iz notranjosti odnesli več zlatnine. Za storilci policisti še poizvedujejo.

7. 12. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Na drugi lokaciji, prav tako na območju Kozjanskega je bil izvršen podoben vlom kot predhodni. Neznani storilci so v tem primeru iz prostorov hiše odnesli denar. Policisti so opravili ogled kraja, za storilci pa še poizvedujejo.

8. 12. 2019 – PRIJETA SKUPINA ILEGALCEV IN TIHOTAPEC

Na območju državne meje so policisti prijeli skupino ilegalnih prebežnikov, ki jih je v prevoznem sredstvu prevažal tuj državljan. Vsi tujci so bili zadržani oz. pridržani, po vseh opravilih pa bodo izročeni tujim varnostnim organom, tihotapec pa s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.