Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 23. 12. 2019 (zloraba bančne kartice, tatvina denarnice,…)


Tatvine

16.12.2019 je občan iz Kozjanskega obvestil policijo, da mu je bila iz hlačnega žepa v garderobi podjetja odtujena denarnica z denarjem. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je dejanje storila njemu znana oseba, kateri je bila odtujena denarnica zasežena. Zoper storilko bo podana kazenska ovadba na ODT Celje,

20.12.2019 so bili obveščeni iz trgovine v Šmarju pri Jelšah da je bila storjena tatvina trgovinskih artiklov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat neznani storilec izkoristil gnečo v trgovini in odtujil artikla v skupni vrednosti okoli 110 EURO-v. V primeru da se bo ugotovil storilec omenjenega dejanja bo zoper njega podana kazenska ovadba na ODT Celje.

Prometne nezgode

16.12.2019 so bili obveščeni, da se je v kraju Krtince zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega avtomobila, kateri je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal iz ceste. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo. Voznik se je v nezgodi telesno poškodoval zaradi česar je bil odpeljan v bolnico Celje. Zoper povzročitelja bo uveden postopek o prekršku.

19.12.2019 so bili obveščeni, da se je v kraju Belo zgodila prometna nezgoda v kateri je udeleženo eno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila. Voznica je izgubila oblast nad vozilom ter zapeljala iz ceste kjer se je vozilo prevrnilo. Voznica se je pri tem telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Voznici bo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdan plačilni nalog.

19.12.2019 so bili obveščeni, da se je v kraju Mestinje zgodila prometna nezgoda v kateri sta bile udeleženi dve vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila, kateri je trčil v nasproti vozeče vozilo. Na kraju je bil povzročitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov.

20.12.2019 so bili obveščeni, da se je zgodila prometna nezgoda v kraju Lemberg pri Šmarju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi udeleženo eno vozilo. Do nezgode je prišlo zaradi vožnje po levi strani ceste zaradi česar je voznik z vozilo zapeljal iz ceste. Na kraju je bil opravljen ogled kraja nezgode, prav tako pa mu je bil izdan plačilni nalog.

20.12.2019 so bili obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Šmarju pri Jelšah. Lastnik poškodovanega avtomobila je povedal, da ga je obvestil občan kateri je videl kako je vozilo trčilo v parkirano vozilo in iz kraja odpeljalo. Pri tem si je zapisal registrsko številko vozila. Opravljen je bil ogled poškodovanega vozila, prav tako pa je bil opravljen ogled vozila ki je trčilo v parkiran avtomobil. Lastnico vozila, ki je bila tudi voznica je bil zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdan plačilni nalog.

Vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in zaseg vozila

19.12.2019 sta policista v kraju Olimje ustavljala voznika osebnega avtomobila, kateri ni ustavil na znake policistov. Vozilo je bilo kasneje ustavljeno. V postopku je bilo ugotovljeno da je osebni avtomobil vozil občan, kateri ne poseduje veljavnega vozniškega. Ker je vozil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bil osebni avtomobil zasežen. V postopku je bilo tudi ugotovljeno da je vozil pod vplivom alkohola in sicer je rezultat elektronskega alkotesta pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo na sodišče v Celju podan obdožilni predlog.

20.12.2019 sta policista v kraju Šmarje pri Jelšah ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik osebnega avtomobila ne poseduje veljavnega dovoljenja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja mu je bil zasežen osebni avtomobil. Zoper voznika je bil izpisan obdolžilni predlog na sodišče Celje, kjer bo voznik moral pojasniti zakaj je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vožnje pod vplivom alkohola

19.12.2019 sta policista v kraju Šentvid pri Grobelnem ustavila in kontrolirala voznico osebnega avtomobila. Voznici je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da voznica vozi v cestnem prometu pod vplivom alkohola saj je rezultat preizkusa pokazal veliko preveč alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bilo vozniško dovoljenje odvzeto in bo poslano na sodišče v Celje kamor je podan obdolžilni predlog.

Istega dne sta policista v Šmarju pri Jelšah ustavila voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli je odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal, da ima voznik v izdihanem zraku veliko preveč mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal je bil odrejen strokovni pregled katerega pa je odklonil. Voznik je bilo odrejeno pridržanje do streznitve. Zoper kršitelja je podan obdolžilni predlog na sodišče v Celje .

22.12.2019 sta policistki v kraju Imeno ustavile in kontrolirale voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Ugotovljeno je bilo, da voznik vozi v cestnem prometu pod vplivom alkohola saj je rezultat preizkusa pokazal veliko preveč mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo vozniško dovoljenje odvzeto in bo poslano na sodišče v Celje kamor je podan obdolžilni predlog.

Kršitev javnega reda in mira

19.12.2019 so bili obveščeni, da se v zdravstvenem domu Šmarje nahaja občanka, katera razbija, razgraja ter kriči in je ne morejo pomiriti. Ob prihodu policistov na kraj se občanka kljub ukazu, da z kršitvijo preneha tega ni storila in z kršitvijo nadaljevala. Policista sta zato, da sta vzpostavila javni red in mir morala uporabiti fizično silo in uporabiti sredstva za vezanje in vklepanje. Kršiteljici je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi psihičnega stanja jo je v prostorih za pridržanje obiskala dežurna zdravnica, katera je je napotila v bolnico Celje, kjer je ostala na zdravljenju. Zaradi kršitve javnega reda in mira bo kršiteljici izdan plačilni nalog.

Zloraba bančne kartice

Dne 17.12.2019 je občanka obvestila policiste, da je bila zlorabljena njena bančna kartica. Ugotovljeno je bilo, da je bila zlorabljana bančna kartica tako, da so bile preko spleta opravljene dve transakcije. Z omenjenim dejanjem je bila oškodovana za nekoliko več kot 300 EURO-v. V zvezi tega bodo poskušali z zbiranjem obvestil ugotoviti storilca tega dejanja. Podana bo kazenska ovadba na ODT Celje.