Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 12. 2019 (grožnja z ustrelitvijo, trije vklenjeni)


policijska-postaja-smarjeSOSED MU GROZI

25. 11. 2019 v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da občanu sosed grozi, da ga bo ustrelil. Zoper storilca bomo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

SPOR ZARADI VOZILA

25. 11. 2019 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do spora med znancema, in sicer zaradi prepisa vozila. Pri tem je kršitelj z znancem fizično obračunal ter mu zagrozil z orožjem. Zoper kršitelja bo na tožilstvo podana kazenska ovadba.

ZLORABE NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA

V zadnjem času policisti obravnavajo več zlorab negotovinskega plačilnega sredstva, ko storilci preko spleta opravijo različne transakcije. V zvezi z navedenem občane pozivajo na previdnost pri uporabi svojih osebnih podatkov oz. podatkov o bančnih karticah ter TRR-jih.

PES BREZ NADZORA LASTNIKA

27. 11. 2019 v popoldanskem času so bili policisti s strani občana iz Kozjega obveščeni, da je njihovega psa napadel sosedov pes, ki se je prosto gibal. Zoper neodgovornega lastnika psa bomo zaradi storitve prekrška, uvedli hitri postopek.

PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA ALI MAŠČEVANJE URADNI OSEBI

28. 11. 2019 v večernem času so bili policisti s strani občana obveščeni, da se iz stanovanja v Podčetrtku sliši glasna glasba in kričanje. Na kraj so odšli policisti, ki so zaradi kršitve javnega reda in miru pričeli z izvedbo postopka. Pri tem sta se dve mladoletni osebi uprli ter napadli policista, ki sta oba kršitelja obvladala in ju vklenila. V postopek se je vmešala tudi tretja oseba, zoper katero so bila uporabljena prisilna sredstva – lisice. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je za obe mladoletni osebi razpisan ukrep skrbstvenega organa, saj sta bila na begu. Po zaključenem pridržanju sta bili obe osebi predani skrbstvenemu organu. Zoper oba bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

ŽALIL GA JE NA PARKIRIŠČU

30. 11. 2019 okoli 11.00 ure so morali policisti intervenirati na parkirišču pred trgovino v Podčetrtku, kjer je občan pri izstopu iz vozila z vrati svojega avtomobila trčil v parkirano vozilo. Ko ga je lastnik tega vozila opozoril na njegovo dejanje, pa je ta pričel oškodovanca zmerjati in žaliti. Zaradi navedenega si je s strani policistov prislužil plačilni nalog.

VOZIL BREZ IZPITA

1. 2. 2019 so policisti v kraju Zg. Tinsko ustavili voznika osebnega vozila, ki za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.