Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 23. 12. 2019 (vsiljivo prosjačenje, spor med bratoma,…)


17.12.2019, Spodnii Gabernik

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznika osebnega avtomobila, ki ni prilagodil hitrosti stanju cestišča in poteku ceste (spolzko vozišče ter oster ovinek). Izdan mu je bil plačilni nalog.

18.12.2019, Rogaška Slatina

Policisti so opravili ogled požara v stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je zagorel sušilni stroj. Zdravstveno osebje je nudilo pomoč lastniku, ki se je nadihal dima, za ogenj pa so poskrbeli slatinski gasilci.

20.12.2019, Tekačevo

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Povzročitelj je zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

21.12.2019, Rogaška Slatina

Občanka je obvestila policiste, da je neznana ženska na zelo vsiljiv način prosjačila za denar in sicer je pozvonila na vrata ter nato podstavila nogo in preprečevala, da bi lastnica le ta zaprla. Policisti so vsiljive tuje državljane izsledili in jih oglobili.

Policija: Opozarjamo občane na samozaščitno ravnanje. Ne odpirajte vrat neznancem, niti jih ne spuščajte v stanovanja oz. hiše in tako preprečite, da bi bili potencialna žrtev kaznivih dejanj (predvsem tatvin). O sumljivih osebah obveščajte policijo.

22.12.2019, Gaberce

Policiste so poklicali na intervencijo, saj je prišlo do spora med bratoma. Ugotovljeno je bilo, da sta se brata sprla zaradi denarja ter nato še fizično obračunala drug z drugim. Vročekrvnežema je bil izdan plačilni nalog.

22.12.2019, Rogatec

Policisti so bili obveščeni, da je v neposredni bližini Vidine mejo prečkalo več oseb. V neposredni bližini meje so prijeli 7 migrantov, kasneje pa po klicu občana še tri. Vseh 10 državljanov Afganistana je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili po obravnavi nameščeni v Azilni dom v Ljubljani.

POLICIJA SVETUJE

Prazniki so pred vrati. Veliko vas bo odpotovalo na krajše izlete oz. počitnice. Poskrbite, da bo vaš dom v tem času varen. Ne objavljajte na spletu, da ste odsotni, saj s tem »vabite« nepridiprave.

Želimo, da praznike preživite mirno. K temu naj pripomore tudi zavest, da se lahko uporaba pirotehnike hitro sprevrže v nevarnost. Mnogim namreč tovrstni izdelki povzročajo nelagodje in strah. Hkrati pa uporaba prepovedanih pirotehničnih izdelkov (petarde) povzroča konkretno nevarnost za uporabnika in okolico. Uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok je tako dovoljena od 26.12.2019 do 1.1.2020, prodaja tovrstne pirotehnike pa je dovoljena od 19.12. do 31.12.2019.