Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 17. 12. 2019 (neupravičeno zbiranje prispevkov, udarila hči, evakuacija)


Urednistvo_rogaska_policijska postaja rogaska slatina10. 12. 2019, Rogaška Slatina

Policisti so bili obveščeni, da neznanci v Rogaški Slatini pobirajo prostovoljne prispevke. Policisti so pred gostinskim lokalom zalotili dva državljana Romunije, ki sta brez dovoljenja pobirala prostovoljne prispevke in jima izrekli globo. Občane opozarjajo na pojav oseb, ki pobirajo prostovoljne prispevke. To lahko počnejo le, če imajo izdano dovoljenje upravne enote, ki ga morajo imeti pri sebi. Tovrstne aktivnosti pogosto izvajajo tujci, ki si pod pretvezo, da pobirajo denar za gluhoneme, pridobivajo denarna sredstva. O tovrstnih pojavih takoj obveščajte policijo.

12. 12. 2019, Rogaška Slatina

S strani slatinskega hotela so bili policisti obveščeni, da je pri njih brez njihove vednosti v sobi prespala neznana gostja ter si pri tem postregla pijačo iz mini bara ter si skušala postreči še kosilo v hotelski restavraciji. Policisti so ugotovili, da gre za staro znanko policije in bodo zoper njo podali kazensko ovadbo na tožilstvo.

14. 12. 2019, Rogaška Slatina

Na policijsko postajo je prišel oče z mladoletno hčerko in naznanil, da jo je njena mama udarila in vpila na njo. Policisti zbirajo obvestila o razmerah v družini in bodo o ugotovitvah obveščali tožilstvo in Center za socialno delo.

16. 12. 2019, Rogaška Slatina

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju plinovoda v Rogaški Slatini. Pri zemeljskih delih je namreč strojnik z žlico delovnega stroja zadel ob cev plinovoda in jo poškodoval tako, da je iz nje pričel uhajati plin. Gasilci PGD Steklarna so zaznali uhajanje plina, zato je bilo 12 oseb iz bližnjih stanovanjskih hiš evakuiranih dokler pristojni niso odpravili poškodbe na plinovodu. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.