Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelno kulinarično druženje ob 200-letnici paviljona Tempel Rogaška Slatina


dsc_0633-jpg

Grand Hotel Sava in Lions klub Rogaška Slatina sta v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 200-letnici paviljona Tempel organizirala dobrodelno prijateljsko druženje ob gastronomsko-enoloških užitkih. Z zbranimi sredstvi sta podprla nadarjene glasbenike Glasbene šole Rogaška Slatina.

dsc_0582-jpgV pravljični pokrajini Rogaške Slatine si na osnovi znane legende prav z lahkoto domišljate krilatega konja Pegaza, ki udari s kopitom ob tla, iz katerih priteče zdravilna mineralna voda.

Starodavno ime rogaškega vrelca in vode je Roitschocrene. Paviljon Tempel, delo tržaškega arhitekta Nikole Pertscha, je klasicistični paviljon, ki stoji nad nekdanjim glavnim vrelcem. Vrelec Tempel, imenovan tudi “glavni vrelec”, sodi med prvence; znan je bil že leta 1680. Ob njem je nastala najstarejša slatinska polnilnica. Kot najpomembnejši vrelec je celih 200 let, vse do leta 1884, služil Rogaški Slatini.

V ovalnem Templu na dvanajstih elegantnih jonskih stebrih danes potekajo razne kulturne prireditve, kjer skozi leto ob številnih priložnostih nastopijo raznovrstni glasbeni izvajalci. Če vemo, da je v Rogaški Slatini igral sam Franz Liszt, smo lahko ponosni, da v paviljonu Tempel že 40 let igra salonski orkester Musica Camerata, edini takšen orkester v Sloveniji.

Grand Hotel Sava Rogaška Slatina in Lions klub Rogaška Slatina želita spodbuditi nadarjene glasbenike Glasbene šole Rogaška Slatina, zato so v nedeljo, 8. 12. 2019 ob 13.00 organizirali dobrodelno kulinarično druženje.

dsc_0562_1-jpgProgram se je pričel v paviljonu, kjer so ob glasbenem vložku predstavili izseke iz knjige Monografija Rogaške Slatine avtorja Antona Sovinca. Druženje se je nadaljevalo v A´la carte restavraciji Kaiser, kjer so se predstavili otroški in mladinski pevski zbor Glasbene šole Rogaška Slatina pod vodstvom zborovodkinje Andreje Došler, harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina pod vodstvom dirigenta Romana Drofenik ter mlada violinistka Monika Šolman. Ob koncu prireditve so se zbrana sredstva v višini 900 EUR predala ravnateljici Glasbene šole Rogaška Slatina Tatjani Šolman, ki bodo namenjena otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru za udeležbo na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi.

dsc_0532-jpg

dsc_0519-jpg

dsc_0513-jpg

dsc_0591_1_1-jpg