Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bron na balkanskem prvenstvu


Od 6. do 8. decembra je bilo v Brežicah 20. balkansko prvenstvo v karateju za kadete, mladince in mlajše člane (od 14 do 20 let).

Gre za najkakovostnejše tekmovanje v karateju v tem delu Evrope, po svetovnem in evropskem prvenstvu. Udeležilo se ga je 652 tekmovalcev, od tega je bilo 99 predstavnikov Slovenije. Med njimi so bili tudi trije člani Karate kluba Rogaška Slatina in vsi so se pomerili v športnih borbah.

Najprej je na tatami stopil najmlajši Nejc Kunštek, ki je komaj dopolnil 14 let. Nastopal je v kategoriji »CADET KUMITE -57 KG«. Po zmagi nad Srbom ga je premagal predstavnik Bosne in Hercegovine (BIH), ki mu je tudi prislužil repasaž in boj za medaljo. Nejc ga ni izkoristil, Ciprčan je bil boljši 2 proti 0, a Nejc je vseeno osvojil odlično 7. mesto.

Sledil je nastop Laure Potisk, ki je sicer vajena velikih tekmovanj, a tokrat je bila prvič v starejši kategoriji »U21 KUMITE -61 KG« in žal s še ne povsem sanirano poškodbo noge. Začela je na polno in premagala predstavnico BIH. Potem ji je prekrižala pot Srbkinja in jo premagala. Ker je Srbkinja prišla v finale je Laura nadaljevala v repasažu in dosegla dve zmagi proti predstavnicam Črne gore in BIH ter osvojila 3. mesto.

Na koncu je Slovenijo in klub zastopal najstarejši, Patrik Škrablin, in sicer v kategoriji »U21 KUMITE -84 KG «. V prvem krogu je tesno 2 proti 3 izgubil s Srbom in tekmovanje nadaljeval v repasažu. Tam je bil najprej boljši od predstavnika BIH, v naslednji borbi pa mu je z eno točko razlike bron speljal Hrvat.