Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

25. pod Cvetočo drnulo


Za kaj pa ste vi pisali Miklavžu? Za maltežančka, šivalni stroj ali traktor? Če z vašim darilom zamuja, je mogoče, da se še vedno mudi v Lesičnem, ki ga je obiskal v petek, 6. 12. 2019.

drnula_2019_aPrisluhnit je prišel spevnim melodijam 25. prireditve Pod cvetočo drnulo. In seznam želja v uvodu? To so skromne želje otrok Osnovne šole Lesično.

Pod organizacijsko taktirko Kulturnega društva Lesično – Pilštanj in ob povezovanju Nives Kostevc-Arzenšek je prireditev, ki združuje ljudsko in narodno-zabavno glasbo, potekala v sproščenem in nasmejanem vzdušju.

Letošnjo rdečo nit – miklavževanje – je napovedal prihod Miklavža, ki nam je v varstvu pustil svojega parklja. Ta je med nastopi šolarjev, ansamblov, skupin in pevcev zganjal vragolije, na plesišče vabil gledalce in zaplesal tudi z županjo Občine Kozje, Milenco Krajnc.

drnula_2019_cNastopajoči so nam zaupali lastne anekdote in spomine na adventni čas in miklavževanje, cenjeni svetnÍk sam pa je ob zaključku prireditve z zlatimi kepami radodarno obdaril predstavnike Kulturnega društva Lesično – Pilštanj, Občine Kozje in območne izpostave JSKD Šmarje pri Jelšah. Če si zaradi njegovih darov ni obetati devalvacije zlata ali pa hiperinflacije, bi moralo biti letošnjih sredstev za kulturo torej kolikor hočemo.

Nastopili so: otroci OŠ Lesično s pevskimi točkami, Tadej Perc in Nika Ivič na harmoniki, Ljudski pevci Bistrica ob Sotli, Kozjanski fantje, citrarke OŠ Lesično, ansambel OŠ Lesično, Pilštanjski gospodarji, Ansambel Prijatelji, Simpl Band in Ansambel Luba Užmaha.

N.G., R. Č. ; foto: Nika Gradišek