Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zborovsko zlato za Dekliški pevski zbor Cantabile, MePZ Zarja Šentvid pri Planini in MePZ Bistrica ob Sotli


Na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov v Dravogradu sta Zlato priznanje z odliko osvojila Dekliški pevski zbor Cantabile iz Rogaške Slatine in MePZ Zarja Šentvid pri Planini. Zlato priznanje si je pripel tudi MePZ Bistrica ob Sotli.

cantabile
Dekliški pevski zbor Cantabile

Dekleta iz Rogaške Slatine so bila razglašena tudi za Najboljši zbor tekmovanja.

Minulo nedeljo je v Dravogradu potekalo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zborov Od Celja do Koroške, katerega se je udeležilo 15 zborov, med katerimi so naše kraje zastopali Dekliški pevski zbor Cantabile, MePZ Zarja Šentvid pri Planini in MePZ Bistrica ob Sotli.

Odlično so odpela dekleta iz Dekliškega pevskega zbora Cantabile, ki so z doseženimi 93 točkami osvojila Zlato priznanje z odliko. Temu so dodala še posebno priznanje za najboljšo moderno pesem Jutro na gori, ki je bila napisana samo za njih, posebno nagrado za najboljšo žensko zasedbo, najboljši zbor, ki je prvič na tem tekmovanju ter priznanje za Najboljši zbor tekmovanja.

zlato-mpez-zsp-bosTudi MePZ Zarja Šentvid pri Planini je z doseženimi 91,7 točkami osvojil Zlato priznanje z odliko. Poleg tega so si prislužili še tri posamična priznanja, in sicer priznanje za najboljši mešani zbor tekmovanja, priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi (Adam in Eva, koroška ljudska iz Ziljske doline v priredbi Mojce Prus), Matevž Pušnik pa je prejel priznanje za obetavnega zborovodjo.

Zlato priznanje je z doseženimi 82,7 točkami domov odnesel tudi MePZ Bistrica ob Sotli.

foto: FB