Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Termalci prekratki v Laškem, bleščeč večer Lapornika (video), začetek 13. sezone rekreativne lige


kosarka_lasko_podcetrtek_2019_novemberTa konec tedna je na košarkarskih igriščih nastopila samo zasedba iz Podčetrtka. Termalci so prvič nastopili pod vodstvom novega trenerja Bojana Lazića in takoj na začetku v Laškem igrali z nasprotniki, ki so prav tako pri dnu razpredelnice.

Po uvodnem vodstvu gostov so pivovarji povedli za 7 točk in manjšo prednost vzdrževali do konca polčasa. Po glavnem odmoru je razlika narasla na 10, po pol ure igre pa je bila le tri točke.

V 33. minuti so gostje po dolgem času povedli, potem pa sta se ekipi nekajkrat izmenjali v vodstvu. Na koncu so manjšo prednost uspeli obdržati Laščani.

ZLATOROG : TERME OLIMIA PODČETRTEK 72:69 (20:15, 16:15, 18:21, 18:18)
Terme Olimia Podčetrtek: Gabrovšek 20, Kosič 15 in Strnad 15, …

Bojan Lazić, trener TOP: “Mi smo s to tekmo dobili točno tisto, po kar smo prišli. Dejansko smo želeli neko reakcijo. Fantje so reagiral in pokazal, da so lahko tekmovalni in kompetativni na tem nivoju. Zmanjkala nam je kakšna žoga, ki bi šla v koš, tak je šport. Jaz močno verjamem v svoje fante in naše trdo delo.”

§

V dresu novomeške Krke je sinoči v okviru ABA lige navdušil Šentjurčan Luka Lapornik, ki je pri zmagi proti Igokei za točko prispeval 5 trojk in tudi ključne končne točke, vključno z zabijanjem.

§

Začela se je 13. sezona Veteranske lige v košarki Kemoplast Kozjansko v organizaciji Športne zveze Kozje. Letos v ligi nastopajo štiri ekipe, ki se bodo pomerile po dvokrožnem ligaškem sistemu. V primerjavi z lansko sezono je liga doživela nekaj sprememb, saj v njej po enajstih odigranih sezonah več ne sodelujejo branilci naslova in petkratni prvaki iz Podčetrtka, po šestih odigranih sezonah pa se je poslovila tudi ekipa iz Šmarja pri Jelšah. Se pa je ligi pridružila nova ekipa z imenom Ceštromar team, ki jo sestavljajo igralci iz Šentjurja in okolice.

V prvem krogu smo videli dve različni tekmi. V prvi tekmi med ekipama iz Lesičnega in Planine so bolje začeli igralci s Planine, vendar jih je v drugi četrtini domača ekipa dohitela in potem sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do druge polovice zadnje četrtine, ko se je ekipa Planine ponovno odlepila in zabeležila prvo zmago. Precej izenačeno je bilo tudi med najboljšima strelcema obeh ekip, tudi tu pa je Milan Sebič pri gostih dosegel nekaj točk več kot Miroslav Petrovič pri domačih.

V drugi tekmi so se novinci v ligi proti ekipi iz Kozjega dobro upirali le v prvi četrtini. V drugi četrtini pa so Kozjani ušli na približno dvajset točk razlike. Podobno razliko so nato držali vse do zadnje četrtine, ko so jo še povečali. Strelsko je pri zmagovalcih izstopal Mario Stiplošek, ki je bil z 31 točkami tudi najboljši strelec kroga. (R.G.)

Rezultati 1. kroga – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko –22. 11. 2019 v Lesičnem
DREN LESIČNO : PLANINA  56:65 (Petrovič 26, Lipnik 10 / Sebič 29, Korošec 9)

ŠD KOZJE : CEŠTROMAR TEAM 97:59 ( Stiplošek 31, Cvetanovič 19 / Pevec 14, Dečman 11)

 

LESTVICA

ŠD KOZJE 2
PLANINA 2
DREN LESIČNO 1
CEŠTROMAR TEAM 1

§

V ponedeljek, 25. novembra, bo Rogaška gostila Krko (19h). Dan kasneje bo Šentjur v okviru pokalnega tekmovanja gostil ljubljanski Slovan (18h).

*foto: KK Zlatorog/Rina Medjić