Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Teden slovenskih splošnih knjižnic 2019 v Knjižnici Rogaška Slatina (foto)


Prejšnji teden so knjižnice po Sloveniji z vrsto dogodkov obeleževale Teden slovenskih splošnih knjižnic. Tudi v Knjižnici Rogaška slatina so za svoje bralce pripravili pester praznični knjižničarski teden.

Teden slovenskih splošnih knjižnic so tako odprli z literarnim večerom, s predstavitvijo nove številke zbornika. Dogodek je pripravilo Literarno društvo Sončnica, predstavitev pa je vodila Erna Ferjanič.

 

Predvečer Dneva slovenskih splošnih knjižnic s knjigo Rogaška Slatina skoti stoletja

rogaska-skozi-stoletja-4Na predvečer dneva slovenskih splošnih knjižnic so se v Knjižnici Rogaška Slatina posvetili domoznanski dejavnosti in na pot pospremili knjigo Antona Sovinca z naslovom Rogaška Slatina skoti stoletja, s podnaslovom Mesto zdravja, vode, stekla in prijaznih ljudi.

Da ima Rogaška Slatina kot staro evropsko zdravilišče mnogo znamenitosti in zanimivosti, se je Anton Sovic dobro zavedal. V svojih zapisih o Rogaški Slatini se je tako sprehodil skozi zgodovino Rogaške Slatine, knjiga pa je tudi bogato slikovno ilustrirana in bralcu omogoča, da dogodke v času in prostoru še bolje podoživi. Več o knjigi so obiskovalci izvedeli v pogovoru Jožeta Čakša in avtorja.

Večer so sicer odprli s skladbo Pridi v Rogaško Slatino, ki jo je vokalna Skupina Sled opremila tudi z videospotom. Obiskovalci pa so prisluhnili še nastopu Glasbene šole Rogaška Slatina.

 

Dan slovenskih splošnih knjižnic z Zvezdano Mlakar

zvezdana-mlakar-knjiznica-rs-1Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic so na osrednji dogodek Knjižnice Rogaška Slatina povabili Zvezdano Mlakar, slovensko gledališko in filmsko igralko.

Zvezdana sedaj, v zrelih letih, končno uživa življenje. Z leti je postala samozavestna, še vedno se uči imeti rada sebe, odpravlja vzorce iz otroštva, že nekaj časa pa jo spremljamo tudi v večerni pogovorni oddaji na nacionalni televiziji Zvezdana.

Ta večer so obiskovalci spoznali Zvezdano osebno, z njimi pa je podelila kar nekaj življenjskih modrosti in lekcij, ki jih je spoznala tekom svojega ustvarjanja. Bil je lep, sproščujoč in navdihujoč večer.

Ob tej priložnosti so odprli tudi 13. sezono bralne značke za odrasle Branje brez meja/Čitanje bez granica. Glasbeno spremljavo večera so prevzele Pegazove Muze.

Vabljeni k ogledu fotogalerije vseh treh dogodkov: