Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S košarko začeli tretjo sezono Športnih iger društev


kosarka_vistanj_2019_oktoberPo dveh uspešnih sezonah Športnih iger društev v organizaciji Športne zveze Kozje, ki sta letno pritegnili med dvesto in tristo udeležencev, se je zadnjega oktobra pričela nova, tretja sezona.

Tudi v tej sezoni so organizatorji pripravili nekaj novosti. Ekipi ŠD Lesično in ŠD Zagorje sta se združili in po novem nastopata s skupno ekipo, s seznama panog so črtali tekmovanje v vleki vrvi, vsako društvo bo gostitelj ene panoge, preostalih šest panog pa se bo odvilo v dveh tako imenovanih trojčkih v Kozjem, ko bodo na isti dan na sporedu po tri panoge. Nekoliko se je še enkrat zamaknilo tekmovanje, ki se po novem začenja oktobra in končuje junija naslednje leto.

kosarka_kozje_2019_oktoberTretja sezona športnih iger se je pričela s tekmovanjem trojk v košarki, gostitelj je bilo ŠD Lesično, potekalo pa je v telovadnici OŠ Lesično. Tekmovanja se je udeležilo šest ekip, sodelovala ni le ekipa ŠD Buče. Prvi del tekmovanja je potekal v dveh skupinah s po tremi ekipami, ki so se pomerile vsaka z vsako, nato pa sta se prvi dve ekipi iz vsake skupine uvrstile v polfinale, tretjeuvrščeni ekipi pa v tekmo za peto mesto. Žreb se je nekoliko poigral, saj je bila skupina A močnejša, kar se je videlo v izločilnih bojih, ko so vse tri ekipe iz te skupine premagale svoje nasprotnike iz skupine B. V finalu smo tako videli ponovitev prve tekme skupine A, ko je bila ekipa ŠK Virštanj še enkrat boljša od lanskih prvakov iz Kozjega. Na tretje mesto se je uvrstila kombinirana ekipa ŠD Lesično-Zagorje, ki je bila boljša od ekipe ŠD Polje, peto mesto pa je z zmago nad ŠD Podsreda osvojila ekipa ŠD Bistrica.  Vrstni red po prvi disciplini je seveda enak tistemu v košarki. V mesecu novembru se bodo igre nadaljevala s prvim trojčkom, ko bo v Večnamenskem centru Kozje potekalo tekmovanje v namiznem tenisu, badmintonu in šahu. (R.G.)

kosarka_lesicno_2019_oktoberVrstni red – košarka trojke:

1. ŠK Virštanj

2. ŠD Kozje

3. ŠD Lesično/Zagorje

4. ŠD Polje

5. ŠD Bistrica

6. ŠD Podsreda

*na prvi sliki ekipa Virštanja, na drugi Kozjega, na tretji Lesično/Zagorje