Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška visoko čez Lovćen, Šentjur z dvema “mrkoma”


Sinoči sta bili na košarkarskih parketih aktivni dve ekipi z našega območja. Rogaška je na domačem parketu slavila v ABA2 ligi, Šentjur pa je v okviru državnega prvenstva, prvič pod vodstvom Aleša Pipana, doživel poraz pri Krki.

Slatinčani so proti zasedebi iz črnogorskega Cetinja znova imeli odličen trojkarski večer, saj so zadeli 17 tovrstnih metov  (53 %), samo Djordje Lelić pol ducata. Rogaška si je do 16. minute nabrala 17 točk prednosti, a je razlika do polčasa z gostujočo serijo 11 točk skopnela.

V tretjem kvartalu je Rogaška večinoma vodila z dvomestno prednostjo, povsem pa so Slatinčani prevladali v zadnji četrtini, ki so jo dobili za 16 točk.

Rogaška : Lovćen 85:61 (22:13, 16:19, 23:21, 24:8)

Lelić 23, Vujasinović 15, Ferme 13, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Ni bilo enostavno. Prejšnjo sredo smo bili še v Nikšiću, v vmesnem času pa smo odigrali še dve tekmi državnega prvenstva. To je bila torej naša četrta tekma v osmih dneh in to je bilo potrebno zdržati. Kljub temu smo z izjemo zadnjih minut 2/4 dominirali v vseh elementih košarkarske igre. Zanesljivo smo prišli do pete zmage v ABA Ligi 2, ki nas uvršča med ekipe, ki se bodo borile za uvrstitev v play off. Čestitke igralcem!”

§

Šentjurčani so v Novem mestu igrali prvič po trenerski menjavi. Začeli so učinkovito in sredi prve četrtine povedli s 5:17. Domačim je ob koncu tega dela igre uspela serija 16:0. Gostitelji so prednost do polčasa povišali na 15. Krka je sredi tretje četrtine že vodila za 22, a se gostje niso predajali in v roku šestih minut 32. minuti prišli na 69:59. Sledila je domača serija 15 točk. Pri gostih je izstopal Američan Haynes, ki je ob 29 točkah 7-krat zadel trojko in pobral 9 odbitih žog. Pipan je kar 27 minut namenil Slatinčanu Patriku Tabaku.

Krka : Šentjur 92:72 (25:18, 21:13, 23:23, 23:18)
Haynes 29, Držić 13, Pešić 10, …

Aleš Pipan, trener Šentjurja: “Čestitam Krki, ki je bila absolutno boljši tekmec. Pri nas ni bilo vse tako slabo, kot kaže končni rezultat. Začeli smo dobro, nekaj kvalitetnih minut smo imeli tudi v drugem polčasu. A premalo, da bi naredili kaj več v Novem mestu. Pred nami je 14 dni pavze, to pa bomo izkoristili za dober trening.”

V soboto, 23. novemba, bodo Podčetrtani gostovali v Laškem. 

*foto: Borut Fajs/KK Rogaška