Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška v Kopru zdržala malo več kot en polčas, Podčetrtani z novim trenerjem


V ponedeljkovi tekmi prvega dela državnega prvenstva so slatinski košarkarji v derbiju vrha razpredelnice gostovali pri vodilni zasedbi. 

Rogaška je v koprski Bonifiki dobro začela in ves prvi polčas uspešno parirala. Sprva je tudi po glavnem odmoru kazalo kar dobro za goste, ki so v začetku 22. minute povedli 30:36. To je bil povod, da so se domači prebudili in pokazali svojo moč ter na koncu visoko zmagali. Slatinčane so nadigrali predvsem v skoku, ki so ga dobili z 48:15.

Koper Primorska : Rogaška 76:53 (11 : 16, 19 : 17, 22 : 8, 24 : 12)

Vujasinović 13, Lelić 10, …

Jurica Golemac, trener Koper Primorske: “Čestike fantom za zmago. Rezultat kaže suvereno zmago, a na parketu ni bilo tako. Rogaška je bila prvih 25 minut izjemno konkurenčna. Nam se je poznala utrujenost zaradi včerajšnje tekme, znova smo dobro igrali v obrambi. Rogaški želim vso srečo v letošnji sezoni, zahvalil pa bi se tudi našim navijačem, ki so nam danes znova dali prepotrebno energijo.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Koper Primorska je upravičila vlogo favorita, mi pa smo bili konkurenčni le prvih 25 minut. V situaciji, ko igramo štiri tekme v osmih dneh, nismo smeli pretiravati pri igralnih minutah glavnih igralcev. V sredo nas čaka nova, še bolj pomembna tekma in upam, da bomo dosegli zmago.”

V sredo, 20. novembra, bo v Rogaški Slatini ob 18. uri tekma z ekipo iz črnogorskega Cetinja.

§

Pri prvoligašu iz Podčetrtka so sporočili ime novega glavnega trenerja. To je Bojan Lazić iz Ljubljane, ki je sinoči odvodil prvi trening. Lazić je v zadnjih letih deloval v tujini.

*foto: KKKP