Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška po podaljšku ugnala Novi Pazar


Ekipa Rogaške je v 6. kolu tekmovanja v drugi jadranski ligi prišla do tretje zmage. To je slatinskim košarkarjem uspelo na domačem parketu, z zasedbo novincev v ligi pa so odigrali kar 45 minut.

Srečanje so bistveno bolje začeli gostje, ki so povedli s 4:16, a so se domači vrnili v tekmo v 13. minuto, ko so izenačili na 24. Ob polčasu je zasedba z jugozahoda Srbije vodila za 6 točk.

Drugi polčas so domači začeli s serijo 8 točk in prvič prešli v vodstvo, gostje pa so na to povezali 13 točk in vodili za 11. Še v zadnji četrtini je Novi Pazar vodil za 10, a je Rogaški s trojko Ivana Miličevića uspelo izsiliti podaljšek. V dodatki je odločilno točko s prostega meta znova prispeval Miličević.

Domači so skupno zadeli kar 18 trojk (48,6 %). Gostje so dobili skok z 22:37, imeli pa so tudi bistveno več izgubljenih žog 13:22.

Rogaška : Novi Pazar 98:97 (17:20, 20:23, 23:22, 27:22, 11:10)

Ferme 28 (valorizacija 32), Vujasinović 17, Lelić 13, Durnik in Fon 13, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Izjemno težka tekma. Mislim, da smo tekmo odprli zelo nemotivirano in s slabo govorico telesa. Nasprotniku smo dovolili, da začuti tekmo, zato je bilo izjemno težko. Večkrat smo se približali, celo povedli in spet padli. Na koncu smo se borili in borili in prišli do tesne zmage.”

Oliver Popović, trener Novega Pazarja: “Čestitke Rogaški za zmago. Karkoli drugega bom rekel, bo prešlo mejo. Rogaški čestitam in ji želim vse dobro v nadaljevanju sezone.”

V soboto, 9. novembra, Rogaška gostuje v Laškem.

*foto: KK Rogaška/Borut Fajs