Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predzadnji turnir 3. šahovskega cikla za Pokal Kozjega


V četrtek, 14. novembra, se je z osmim, predzadnjim turnirjem nadaljeval tretji šahovski cikel za Pokal Kozjega. Turnirja v Večnamenskem centru Kozje se je udeležilo 15 šahistov.

sah_ivan_gmajner_2019_novemberZmagovalec osmega  turnirja je s šestimi točkami postal Ivan Gmajner iz Šahovskega kluba Triglav Krško. Lanski zmagovalec drugega šahovskega cikla je tako prišel do svoje prve turnirske zmage letos in postal že šesti različni zmagovalec. Na drugo mesto se je na osmem turnirju uvrstil Roman Rozman iz ŠD Pragersko-Gaj , ki je zbral pet in pol točk, štiri točke in pol pa je na tretjem mestu zbral Dušan Detiček iz ŠK Impol Slovenska Bistrica. Izmed članov domače šahovske sekcije je bil na turnirju najvišje uvrščen Bor Gradišek, ki je bil šesti s štirimi točkami.

V seštevku cikla je po osmih turnirjih prišlo do izenačenja na vrhu lestvice. Ivan Gmajner se je z zmago po točkah izenačil z Ivanom Sušinom iz ŠK Brežice, tako da bo o skupnem zmagovalcu odločil zadnji turnir. V boju za skupno tretje mesto  ostajata Roman Rozman in Rado Bogolin iz šahovskega kluba Milan Majcen Sevnica.  Izenačeno je tudi med domačimi šahisti, kjer si skupno osmo mesto delita  Mišo Kolar in Bor Gradišek, ki pa je daleč najboljši mladinec cikla. Skupaj se je tretjega cikla udeležilo že 28 šahistov, zaključil pa se bo z devetim turnirjem, ki bo na sporedu decembra. (R.G.)