Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznični december v Šmarju pri Jelšah – program dogajanja


Več kot 30 različnih prireditev se bo zvrstilo v prazničnem decembru na različnih prizoriščih v Šmarju pri Jelšah.

smarje-grbPraznično dogajanje se bo začelo z okrasitvijo jelke v prostorih občinske uprave; za okrasitev bodo poskrbeli malčki iz šmarskega vrtca. Večjo smreko na prostem, pred kulturnim domom, bodo okrasili šmarski osnovnošolci. Praznično razsvetljavo in lučke bomo prižgali na prireditvi, ki jo bosta z glasbenim nastopom popestrila Ana Ferme in David Bevc.

Tradicionalno bo Miklavž kupil darila na Barbarinem sejmu, praznični sejem bo v prihodnjih dneh v Šmarski vinski kleti, kjer bo dišalo tudi po piškotih.

Prihod v Šmarje pri Jelšah je napovedal Božiček s svojim spremstvom; najprej na Božičkovanje, dan pred božičem bodo skozi občinsko središče Božički kolesarili. Najmlajše bo obiskal še dedek Mraz.

Pestro paleto dogodkov in prireditev bodo dopolnila predavanja o slovenskih šegah ob božiču in novem letu in o najbolj dragocenih darilih, gledališke predstave, zaključek 13. bralne značke za odrasle z gostom Tadejem Golobom, prireditev ob 10-letnici delovanja univerze za tretje življenjsko obdobje pri Knjižnici Šmarje pri Jelšah, pravljične ure in več glasbenih dogodkov z izjemnimi glasbeniki. Vrhunec prazničnega dogajanja bo nedvomno predsilvestrovanje s skupino Mambo Kings.

Priložnosti za prijetna druženja bo v veselem decembru več kot dovolj. Izkoristite jih, pridružite se nam in praznujte z nami. Srečno!

koledar-prireditev-december-2019

Naročnik objave: Občina Šmarje pri Jelšah