Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pozabljenega Repa selektor Kek vpoklical v nogometno reprezentanco


Nekoč je veljal za velikega talenta slovenskega nogometa, nato se je povsem izgubil v nižjih avstrijskih ligah. Vse dokler ga iz anonimnosti ni potegnil stari-novi selektor slovenske reprezentance, Matjaž Kek. Rajko Rep, 29-letni nogometaš iz Rogatca, se je znašel na selektorjevem seznamu za zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo leta 2020.

Potem ko je Slovenija praktično izgubila možnosti za uvrstitev na Evropsko prvenstvo, je Kek seznam vpoklicanih v reprezentanco za tekmi z Latvijo (16. novembra v Ljubljani) in Poljsko (19. novembra v Varšavi) precej prevetril. Med novinci brez nastopov so sedaj zraven Haris Vučkić, Amedej Vetrih in Rogatčan Rajko Rep.

Rajko Rep je nogometno pot začel v Rogatcu, od koder je kmalu prestopil v vrste NK Celje. Tam je, zadnje leto kot kapetan igral vse do 20. leta starosti, ko ga je za 350 tisoč evrov od Celja odkupil NK Maribor.

Celjani so naredili odličen posel, saj je Rep postal eden izmed serije nogometašev, ki se v Mariboru nikoli ni afirmiral, temveč je utonil v povprečje in kasneje v popolno anonimnost.  Dve leti je preživel na posoji pri Muri, nato pa leta 2013 kot prost igralec kariero nadaljeval v Avstriji pri Celovcu, ki je nastopal v tamkajšnji regionalni ligi.

Dobre igre so ga nato vodile k drugoligašu LASK, s katerim se je v sezoni 2016/2017 uvrstil v prvo avstrijsko ligo. Poleti 2018 je prestopil k prvoligašu Hartsbergu, kjer igra še danes.

V letošnji sezoni avstrijske Bundeslige je v 13. tekmah prispeval 4 gole in pravo toliko asistenc.

Ob njegovem vpoklicu je presenečenim novinarjem Matjaž Kek povedal: ”Igra v avstrijski ligi v Hartbergu. Dobro igra že nekaj časa in je lahko dobra alternativa za Bezjaka, ki je trenutno poškodovan in je zaradi tega izven kadra.”

Rajko Rep sicer ni prvi Rogatčan, ki je bil vpoklican v slovensko člansko nogometno reprezentanco. Konec maja 2014 je Srečko Katanec na reprezentančne priprave vpoklical takrat prav tako 29-letnega Ivana Firerja – Fikija. Fiki je takrat s Slovenijo odpotoval na prijateljski tekmi v Južno Ameriko, kjer je imel čast nekaj minut odigrati na sloveniti Marakani proti za mnoge najboljšemu nogometašu današnjega časa, Argentincu Lionelu Messiju.

R. Č.