Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 18. 11. 2019 (spletna goljufija, poskus preprečitve uradnega dejanja)


policijska-postaja-smarje4. 11. 2019 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili s strani občana občine Kozje obveščeni, da so mu neznanci v teku zadnjega tedna vlomili v hišo in mu iz notranjih prostorov odtujili gotovino. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali prva obvestila. Za storilcem še poizvedujejo, o kaznivem dejanju bodo po vseh zbranih obvestilih obvestili pristojno državno tožilstvo.

ZAPUSTIL KRAJ PROMETNE NESREČE

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči manjše materialne škode, kjer je povzročitelj zapustil kraj, ne da bi soudeleženim nudil svoje podatke. Na kraju so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja pobeglega voznika, za katerim policisti še poizvedujejo.

15.  11. 2019 – SPLETNA GOLJUFIJA

Na PP se je zglasil občan Šmarja pri Jelšah in naznanil, da je neznanec s pomočjo tehničnih naprav za prepoznavo negotovinskega plačilnega sredstva preko spleta izvršil transakcijo s TRR oškodovanca in ga z dejanjem oškodoval za nekaj deset EUR. Policisti o storilcu še poizvedujejo.

V zadnjem letu je bilo izvršenih več podobnih kaznivih dejanj, storilci pa bodo s takim izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljevali, saj na zelo preprost način pridejo do premoženjske koristi. Potrebno je opozoriti občane, da so pri uporabi spleta pozorni na samozaščitne ukrepe.

PREKRATKA VARNOSTNA RAZDALJA

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed udeležencev prometne nesreče. Prišlo je do zgolj materialne škode na vozilih, povzročitelj pa je bil oglobljen.

VOZIL MOČNO POD VPLIVOM ALKOHOLA, POSTOPEK S POLICISTI ŽELELA PREPREČITI DRUGA DVA MOŠKA

Policisti so istega večera v cestnem prometu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je pregloboko pogledal v kozarec. V postopek policistov sta se vmešala dva mlajša moška in hotela preprečiti uradno dejanje policistov, zaradi česar sta policista uporabila prisilna sredstva in ju obvladala. Vozniku je bil zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdan plačilni nalog, druga dva pa sta bila pridržana, zaradi ravnanja se bosta morala zagovarjati pred sodiščem.