Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otvoritev vodovoda Strmec pri Sv. Florijanu


V torek, 5.11.2019 so v naselju Strmec pri Sv. Florijanu namenu predali novo vodovodno omrežje. Otvoritev je potekala pri družini Franca Jeriča.

Pridobitev omogoča priključitev na javno vodovodno omrežje omenjenemu naselju.  Tako bodo tamkajšnje domačije in vikendi oskrbljeni s pitno vodo. Oporečni in nezadostni vodni viri so nadomeščeni z zdravo in zadostno pitno vodo, zagotavljena pa je tudi požarna varnost.

img_1330-custom-1

Gre za končno zaključitev projekta, ki je potekal v treh fazah. 1. in 2. faza sta bili izvedeni lani, ko je bilo zgrajenih 4.200m vodovodnega omrežja, na katerega se je lahko priklopilo 11 domačij.

Letošnja, tretja faza je zajemala izgradnjo 2.230m vodovodnega omrežja, na katerega se lahko priklopi 7 objektov. Torej je celoten projekt omogočil 18 novih priključkov. Skupna vrednost vseh treh faz je znašala 330.000€. Izvajalec del je bilo podjetje ZGM d.o.o. iz Brestovca pri Rogaški Slatini.

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in predsednik Krajevne skupnosti Sveti Florjan Štefan Berčec sta se vsem sodelujočim zahvalila za vožen trud. Prisoten je bil tudi direktor OKP Rogaška Slatina, mag. Bojan Pirš, s katerim so skupaj otvorili novi del vodovoda. Župan je v svojem govoru predstavil nekaj ključnih podatkov o projektu in o ostalih projektih v občini. Govor si lahko pogledate tukaj:

Sledilo je simbolično nazdravljanje z vodo iz novo pridobljenega omrežja. Krajani so se prireditve zbrali v lepem številu in pokazali da jim nova pridobitev veliko pomeni.

Žiga Lah Koštomaj