Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključena obnova ceste Nova vas–Sladka Gora


Prenovljena cesta med Novo vasjo in pokopališčem Sladka Gora je bila danes tudi uradno predana svojemu namenu. Pridobitev so obeležili v domu krajanov in gasilcev na Sladki Gori.

Odsek v dolžini 356m je razširjen na 5 metrov širine vozišča in ima pločnik ter urejene bankine. Na obeh robovih je neprekinjena robna črta, urejeno pa je tudi odvodnjavanje. Zaradi konfiguracije terena je bilo potrebno urediti tudi oporne zidove. Celotna obnova je stala slabih 237 tisoč evrov, delo pa je uspešno opravilo podjetje KIT-AK Gradnje.

wat

Stara cesta do Sladke Gore ni zagotavljala dovolj varnosti za otroke, ki tam obiskujejo osnovno šolo. Teža prometa in šolskega avtobusa sta jo skozi čas zelo uničili. Bila je ozka, dotrajana in polna lukenj. Prav zato so se na občini odločili da ta projekt uvrstijo v proračun.

Krajani so novo pridobitev veselo pozdravili, saj jim varnost na cesti, po kateri se vsakodnevno vozijo veliko pomeni. Na kratki slovestnosti so tudi otroci s petjem in deklamacijo pokazali veselje nad tem, da med vožnjo po novi cesti prav nič ne “trese”.

Župan Matija Čakš se je v svojem govoru zahvalil vsem sodelujočim pri projektu. Njegov govor si lahko ogledate v spodnjem vidu. Zbrane je nagovoril tudi predsednik krajevne skupnosti Sladka Gora, Marko Novak.

Na vrsti druga faza del Mestinje–Lemberg–Nova vas–Sladka Gora

S tem dejanjem je bila zakjučena prva faza del na cesti Mestinje–Lemberg–Nova vas–Sladka Gora. Druga faza je načrtovana v letu 2021. Obsegala bo odsek Lemberg v dolžini 580 m, to je od križišča lokalnih cest ob objektu Lemberg pri Šmarju 3, do objekta Lemberg pri Šmarju 13.

Žiga Lah Koštomaj