Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drugi turnir Kozjanske kadetske lige v šahu


Drugi turnir odprte Kozjanske kadetske šahovske lige v organizaciji Športne zveze Kozje in Društva šahovskih mentorjev Celje je potekal v soboto, 23. novembra, na Osnovni šoli Ob Dravinji v Slovenskih Konjicah. Udeležilo se ga je 61 mladih šahistov, ki so tekmovali v treh starostnih kategorijah: do 9, do 12 in do 15 let.  

sah_najboljsi_do_9_let_2019_novemberV najmlajši kategoriji so med fanti prva tri mesta osvojili šahisti ŠK Triglav iz Krškega. Zmagal je Nik Ašič, drugi je bil Alen Keber in tretji Anže Daničič. Med dekleti pa so si prva tri mesta razdelile učenke OŠ Pod goro Slovenske Konjice, prva je bila Sara Turnšek, druga Gaja Kampuš in tretja Vita Vidmar.

V najštevilčnejši kategoriji fantov do 12 let je zmagal Bruno Glas (ŠK Triglav Krško), drugi je bil član ŠK Braslovče Luka Štorman in tretji Vid Koritnik iz ŠK Šmarje pri Jelšah. Med dekleti je bila v tej starostni kategoriji najboljša Ulla Muzel iz ŠK Šmarje pri Jelšah, druga je bila Manja Vezjak iz OŠ Pod goro in tretja Arabela Kostanjevec iz OŠ Hudinja Celje.

sah_najboljsi_do_15_let_2019_novemberV najstarejši kategoriji sta zmagovalca postala brat in sestra, člana ŠK Triglav Krško. Med fanti je bil prvi Filip Radej, med dekleti pa Pika Radej. Med fanti je bil drugi Nejc Zavasnik iz ŠK Savinjčan, tretji pa Delayl Delić iz OŠ Zreče. Med dekleti pa je bila druga Larisa Marinšek in tretja Ema Idvorjan, obe učenki OŠ Zreče.

V skupnem seštevku so po dveh turnirjih vodilni tokratni zmagovalci v vseh kategorijah, razen med fanti do 12 let, kjer vodi Nik Radišek iz Celjskega ŠK.

Tretji turnir odprte kadetske lige bo potekal v soboto, 14. decembra, na Osnovni šoli Petrovče. (R.G.)