Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dnevi slovenskega turizma 2019: nagrade tudi v Podčetrtek, Rogaško Slatino in Šentjur


dts-2019-podcetrtek-fb

Med 11. in 13. novembrom je v Grand Hotelu Union v Ljubljani potekala deveta izvedba Dnevov slovenskega turizma (DST), ki predstavlja najpomembnejši strokovni dogodek v Sloveniji na področju turizma.

Pod osrednjo tematiko »Redesign turizma: turizem prihodnosti« so zvrstili številni pomembni dogodki kot so plenarni del DST, podelitev najvišjih priznanj v turizmu, 22. Slovenski turistični forum, Gostinsko turistični zbor in prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Na 9. Dnevih slovenskega turizma je bil Podčetrtek nagrajen v kategoriji Naj glamping in Naj zdraviliški kraj. Zmaga v kategoriji Naj zdraviliški kraj je pripadla Rogaški Slatini.

Nagrado je prejel tudi šentjurski Zgornji trg za tretje mesto v kategoriji trška jedra. Tudi na 66. Gostinsko turističnem zboru Slovenije je eno izmed nagrad prejel Podčetrtek. Tretje mesto v kategoriji Petrolova prodajna mesta je pripadlo bencinskemu servisu na Planini pri Sevnici.

dts-2019-podcetrtek-fb-1V okviru Dnevov slovenskega turizma 2019 so bila podeljena tudi priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije, njihov prispevek k razvoju in promociji turizma pa ima posebno težo. Med nagrajenci sta bili tudi letos najbolj turistični destinaciji Kozjansko-obsoteljskega, Podčetrtek in Rogaška Slatina.

Obe destinaciji se zadnja leta prebijata v sam svetovni vrh zdraviliškega in trajnostnega turizma, kar nenazadnje potrjuje vrsta mednarodnih priznanj, ki sta jih dobili v zadnjih letih, kakor tudi turistični rezultati ter kakovosten in celosten razvoj destinacij z vključevanjem širšega okolja.

Letos sta v Podčetrtek odšli dve nagradi, in sicer priznanje za najboljši glamping je dobil Glamping Olimia Adria Village, Podčetrtek pa je kot zdraviliški kraj osvojil 1. mesto po glasovih spletnega glasovanja ter skupno 3. mesto. Skupno prvo mesto med zdraviliškimi kraji pa je letos osvojila Rogaška Slatina.

Nagradi v sklopu 9. DST je prejel tudi šentjurski Zgornji trg za tretje mesto v kategoriji trška jedra. Na 66. Gostinsko turističnem zboru Slovenije, ki se je prav tako odvil v sklopu 9. DST je ena izmed nagrad prav tako odšla v Podčetrtek.

Peter Misja razpravljalec na plenarnem zasedanju o turizmu

dts-2019-podcetrtek-fb-3V sklopu 9. DST je potekalo tudi plenarno zasedanje posvečeno obravnavi aktualnih problematik v slovenskem turističnem gospodarstvu pod naslovom Vsi skupaj in vsak drugače za večjo vrednost v turizmu.

Pod moderatorskim vodstvom Mojce P. Šetinc so različni deležniki v turizmu razpravljali o perečih temah slovenskega turizma, kot so investicije v kakovostne nastanitve, prednosti in pasti velikih mednarodnih hotelskih verig v primerjavi z butičnimi nastanitvami, vrhunski kadri kot ključna sestavina 5-zvezdičnih doživetij, pa tudi o turbulencah v svetovnem gospodarstvu in njihovih vplivih na slovenski turistični sektor.

V razpravah so sodelovali Peter Misja, občina Podčetrtek, Marjan Batagelj, Postojnska jama, Matej Rigelnik, Hoteli Union, Aleksander Valentin, Four Points by Sheraton, Peter Vesenjak, Hosting, Ljubica Knežević Cvelbar, EF UL, mag. Helena Cvikl, MGRT, Marcela Klofutar, JRE in Vila Podvin.

Terme Olimia nagrajene v sklopu 66. Gostinsko turističnega zbora Slovenije

gtz-2019V sklopu 9. DST se je odvil tudi 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije (GTZ).

Tudi na tem so bila podeljena priznanja najzaslužnejšim. Tudi tu je priznanje romalo v Podčetrtek, dobili so ga v Termah Olimia.

vir: STO, foto: FB