Kongres čarovnic v Olimju 2019 (foto, video)

2. 11. 2019 9:35

V Olimju so se v četrtek že osmič zbrale čarovnice v Deželi pravljic in domišlije!

Okrutni kulti starodavnih Keltov, ki so vključevali tudi človeško žrtvovanje v zameno za varstvo pred zli duhovi, so v obrisih anglosaksonskega praznika Noči čarovnic preživeli vse do danes. Iz Amerike smo jih, zapakirane v kulturo potrošništva, pred leti uvozili tudi na Kozjansko-obsoteljsko.

Dandanes seveda ob raznih čarovniških rajanjih namesto ljudi žrtvujejo kvečjemu rastlinske buče. In nasploh dandanes starodavne kultne obrede jemljemo precej bolj nalahno, “pravljično”.

img_1252-custom-small

Čarovniška tržnica

Dogajanje se je pričelo ob 10 uri, trajalo pa je do poznih večernih ur. Otroci so lahko svoje spretne prstke preizkusili v raznih delavnicah, kjer je nastalo ogromno strašnih in zabavnih izdelkov.

Na čarovniški tržnici je bilo mogoče kupiti, kozji sir, sok aronije, nakit, razne pletenine, namizne igre in še marsikaj drugega. Bilo se je mogoče slikati tudi z vijolično cvetačo.

img_1225-custom-small

Tudi za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno, ki pa je bila uročena in je imela posebna imena. Tako si je bilo mogoče naročiti “kuhano glisto v štručki”(Hotdog), “skisane možgane” (kislo zelje) in še marsikaj drugega.

Dogajanje za otroke

Poleg delavnic so se otroci lahko podali v lov na zaklad, zaplesali v družbi čarovnic in s tem ustvarili tudi kakšen urok. Ogledali so si tudi Kočo pri čarovnici. Najpogumnejši so se na ogled lahko odpravili zvečer, v soju bakel.

Kako izgleda čarovniški urok ob plesu si lahko pogledate tukaj:

Še več utrinkov si oglejte v fotogaleriji:

Ž. L. K., R. Č.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X