Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

40 let Območne obrtniško-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah (foto, video)


Območna obrtniško podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah je svojih 40 let delovanja obeležila minulo soboto, v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.

Znana je tudi že višina zbranih sredstev v dobrodelni akciji Lions kluba Rogaška Slatina in Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah. Do današnjega dne, 20. 11. 2019, je bilo zbranih 6.435,00 evrov. Sredstva bodo v prihodnjih dneh razdeljena šolam oz. njihovim skladom sorazmerno z velikostjo oz številom učencev. Akcija bo sicer nekaj časa še odprta.

Za obrtnike in podjetnike je ta organizacija ključna, saj se lahko k njej zatekajo po podporo, strokovna mnenja in odgovore za njihove težave. Skupnost, ki jo tvori OOZ Šmarje pri Jelšah dokazuje, da se na Kozjanskem najde mnogo poslovnih priložnosti in veliko kreativnosti. Prav podjetnikom in obrtnikom gre veliko zaslug, da je naša regija v zadnjih letih zelo napredovala.

img_1645-custom

Podelitev nagrad

Obrtnike je v imenu vseh županov regije nagovoril župan Podčetrtka Peter Misja, v imenu Obrtniško podjetniške zbornice njen predsednik Branko Meh, v imenu same območne zbornice Aleš Seidl in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Vsestranski humorist in imitator Tilen Artač je poskrbel za sprostitev med samo podelitvijo. Obrtniški moški pevski zbor Šmarje pri Jelšah je s slovensko himno otvoril prireditev, kasneje pa so zapeli še eno pesem.

Nagrajenci

Nagrade so bile podeljene za obrtnike in poslovneže, ki opravljajo obrtno dejavnost 10,15, 20, 25, 30, 35, in 40 let. Poleg jubilantov so podelili nagrade tudi za družinsko tradicijo.

10 let BRONASTI: Matej Cerjak, Janko Drame, Goran Gobec, Tanja Golob, Matija Jecl, Jernej Kitak, Marko Kostajnšek, Peter Krklec, Darko Lorber, Martin Močnik, Robert Plevnik, Srečko Požeg, Martin Sodin, Sanja Stojnšek, Zofija Škrabl, Borut Tanjšek, Dejan Zidar, Janko Zorin

15 let BRONASTI: Aza Plus d.o.o., Simon Brincl, Kristijan Blažun, Uroš Blažun, Sašo Debelak, Gajster d.o.o., Anja Kodrin, Janko Križan, Željko Mikez, Snežana Pirš, Boštjan Planinc, Marija Števinovič, Trik d.o.o.

20 let SREBRNI:  Zvonimir Blažun, Vojko Čebular, Goran Košutić, Plam d.o.o., Rajmax d.o.o., Ivan Tepeš, Branka Unverdorben, Bojan Voršik.

25 let SREBRNI: Klaudija Bobek, Jože Dečman, Iztok Dolenc, Marjan Hudina, Anton Ivačič, Stanislav Kolar, Marija Krivanik, Adi Lebič, Srečko Omerzel, Nada Pinter, Podoba d.o.o., Ivan Povalej, Marjan Prah, Maja Sinkovič, Jurij Šelekar, Ciril Šket, Jožef Šket, Franc Turnšek, Viljem Ulčnik, Erih Zadravec.

30 let ZLATO: Marko Artiček, Igor Čakš, Jože Flucher, Zvonko Kolar, Janko Lupše, Vladimir Mužerlin.

35 let ZLATO: Edmund Savski, Marinka Vrbek.

40 let DIAMANTNO: Avgust Debelak, Pišek – Vitli Krpan d.o.o., Marjan Strašek, Alojz Vindiš.

DRUŽINSKA TRADICIJA: Barbara Majcen (35 let), Damjan Mikuljan (35 let), Zvonimir, Bojan in Kristjan Blažun (40 let), Andrej Kramer (45 let), Franc Žerak (90 let).

Lokalni podjetniki za lokalne otroke

Tudi za dobrodelnost je v podjetništvu prostor. Tokrat so podjetniki zbirali denar za lokalne otroke, ki si ne morejo privoščiti šole v naravi. Tako so do konca uradnega dela omogočili obisk šole v naravi približno 55 otrokom iz socialno ogroženih družin, sredstva pa so se zbirala tudi še na druženju po prireditvi. Sredstva je v imenu vseh lokalnih osnovnih šol sprejela ravnateljica OŠ Lesično Irena Krajnc.

img_1782-custom

Prijetno druženje po prireditvi

Po uradnem delu je sledila sprostitev v odličnem ambientu z živo glasbo in bogato kulinarično ponudbo. To je bila tudi odlična priložnost za podjetnike za navezovanje novih stikov.

Utrinke iz prireditve si lahko pogledate tudi v fotogaleriji:

Žiga Lah Koštomaj