Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Zibiki končana obnova športnega igrišča (foto)


zibika-igrisce

Občina Šmarje pri Jelšah je končala obnovo zunanje večnamenske športne površine pri podružnični šoli Zibika.

Igrišče je namenjeno predvsem otrokom dislociranega oddelka vrtca, otrokom tamkajšnje podružnične osnovne šole, prebivalcem krajevne skupnosti Zibika, pa tudi drugim prebivalcem občine Šmarje pri Jelšah.

Obnovljeni sta površina za mali nogomet in večnamenska asfaltirana površina (za ulično košarko in druge športne vsebine), saj dosedanja asfaltna površina ni imela ustrezno utrjene podlage. Športna površina je imela ustrezno opremo (gol, koš) in ograjo, a je bilo treba koš vgraditi na drugo lokacijo.

V sklopu naložbe je bilo obnovljenih približno 1.000 m² površin. Obnovitvena dela in nadzor so stali 47.887 evrov. Naložbo je Občina Šmarje pri Jelšah letos prijavila na razpis Fundacije za šport in junija prejela v podpis pogodbo o sofinanciranju v skupni višini do 15.768 evrov. Za izvedbo del so izbrali najugodnejšega ponudnika Alojza Škorjanca iz Zibike. Za strokovni nadzor pri izvajanju del in izdelavo varnostnega načrta pa je poskrbelo podjetje Hidrosvet iz Celja.

Obnovljeno igrišče bo namenu uradno predano v nedeljo, 20. oktobra, na prireditvi ob zaključku letne lige malega nogometa, ki jo zadnjih nekaj let uspešno in z velikim zanosom organizira Športno društvo Zibika.

zibika-igrisce-1

L. Č.