Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V prazničnem času pazljivo zaradi tatvin in vlomov


drzna-tatvinaTudi sami se lahko vsaj delno zavarujete pred tatvinami in vlomi ob vaši odsotnosti od doma med prazniki.

V času praznikov ob Dnevu reformacije in Dnevu spomina na mrtve veliko ljudi izkoristi za dopust, saj so v tem času tudi šolske počitnice.

Policisti zato opozarjajo, da navedena odsotnost predstavlja storilcem priložnost za izvrševanje kaznivih dejanj tatvin in vlomov.

Če se torej za dlje časa odpravljate od doma, tega nikar ne naznanjajte na družbenih omrežjih, prav tako pa v času trajanja dopusta javno ne objavljajte fotografij z denimo Karibov.

Tatovi in vlomilci prežijo tudi ob vašem obisku pokopališča

V času odsotnosti od doma zato državljanom svetujejo, da poskrbijo za svoje premoženje, saj lahko s svojimi samozaščitnimi ukrepi veliko storijo, da do takšnih dejanj ne pride. Ob obisku pokopališč naj zaklepajo svoja vozila, ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in drugi vrednejši predmeti.

V primeru, da opazijo sumljive osebe ali vozila v bližini stanovanjskih objektov, pa naj to sporočijo Policiji. Policisti bodo prisotni tudi na pokopališčih, urbanih središčih in drugih javnih krajih, kjer se lahko državljani obrnejo na njih.